Mathilde Santing vindt The Voice schadelijk

Zangeres Mathilde Santing, bekend van liedjes als Wonderful Life, vindt de John de Mol-show The Voice of Holland een schadelijk programma. Dat heeft ze gezegd op radiozender Sublime FM. Santing is geen liefhebber van de show. “Nog nooit heeft een televisieprogramma mondiaal zo veel succes gehad als The Voice. Over de hele wereld strijden amateurzangers- en zangeressen om de hoofdprijs, maar behalve de producent en de jury wordt eigenlijk niemand echt veel beter van dit programma.”

Ze hekelt het competitie-element in The Voice. “De deelnemers vallen af in wonderlijke duels en de winnaar gaat naar huis met een wurgcontract. Tot zover de bekende kritiek, maar ik heb nog een belangrijker punt waarom het programma schadelijk is: The Voice zet ons op de plek van de jury.”

Muziek moet je niet jureren, stelt Santing. “We worden allemaal uitgenodigd om kleine stukjes muziek te beluisteren en direct te vergelijken en een oordeel te vellen, terwijl in mijn ogen de musicus door een intern gesprek een verhaal vertelt en de luisteraar daardoor getriggerd wordt om zélf gedachtes en emoties te verbinden.”

Muziek is kunst en bedoeld ter verwondering, verstilling en verdieping. Niet ter jurering.”

Afgelopen najaar was Santing nog te gast in Ali B Op Volle Toeren, het programma van The Voice-coach Ali B.

Foto: Avrotros

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen