Mark Rutte in AD met ontboezeming: ‘Ik mis Samsom’

Het AD ontlokt minister-president Mark Rutte vandaag een persoonlijke ontboezeming. Hij zegt oud-PvdA-leider Diederik Samsom te missen. Dat is te lezen in de kiosk. Als de krant aan Rutte vraagt of hij nog wel eens contact heeft met Samsom, antwoordt onze premier: “Ja, vorige week nog per sms. Ik heb hem geschreven dat ik hem mis. Niet om Lodewijk Asscher of zo, puur persoonlijk. Als je zó lang zó intensief samenwerkt, ontwikkelt zich toch iets van een vriendschap.”

Rutte had een belangrijke overeenkomst met Samsom. “Hij heeft hetzelfde als ik: als je met veel passie je werk doet en het af en toe zó knalt, konden we het toch mooi bijleggen.”

Het huidige kabinet is tot stand gekomen dankzij de samenwerking met Samsom. Zowel VVD als PvdA staan nu op verlies in de peilingen. “Daar heb ik het niet over met Diederik. Ik ben buiten mijn werk liever niet ook nog met de campagne bezig.”

Maar ik ga niet de optie met jullie bespreken dat de VVD slecht uit de verkiezingen komt. Zo voelt het niet. Ik merk op straat dat mensen zeggen: ik snapte de afgelopen jaren veel niet, maar zie nu wel dat het beter gaat met Nederland. Ik denk dat we tussen de 35 en 40 zetels halen.”

Het AD-interview met Mark Rutte kunt u lezen via Blendle.

Foto: WNL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen