Mark Rutte: ‘Hoe heet presentator DWDD ook alweer?’

Hoewel Matthijs van Nieuwkerk al jaren een household name is in Nederland, wist minister-president Mark Rutte dinsdagavond tijdens een interview op radiozender SLAM! even niet meer op zijn naam te komen. Dat was te horen in het programma Bij Igmar. Rutte vertelde over de vele interviews die hij doet in campagnetijd. “Je moet ook oppassen. Dat noemt, ehmm, hoe heet de presentator van De Wereld Draait Door? Kom. Ja, Matthijs van Nieuwkerk. Hij noemt het repertoire.

De premier moest aan de naam van de tv-ster herinnerd worden door de presentator van het radioprogramma. Wellicht kon Rutte niet op zijn naam komen, vanwege vermoeidheid. Rutte gaf vlak daarvoor aan dat campagnevoeren best vermoeiend is en zeker niet goed voor je gezondheid.

Wat Rutte wilde zeggen, is dat hij origineel wil blijven tijdens campagnetijd. “Het risico van een campagne is dat je elke dag heel veel gesprekken hebt en je moet oppassen dat je jezelf niet herhaalt. Als je er steeds andere woorden bij kiest, dan blijf je vers.”

Op de vraag welke politicus het meest ‘om vragen heen lult’, antwoordde Rutte: “Ik stond vanmiddag in het Jeugdjournaal-debat met mijn directe collega’s: Geert Wilders, Roemer, Alexander Pechtold, Sybrand Buma en Lodewijk Asscher. Dat zijn stuk voor stuk gewoon alle zes kerels die oprecht hun werk doen en goede mensen zijn. Ze deugen allemaal. Ze hebben soms heel gekke standpunten. Roemer vind ik bijvoorbeeld een heel leuke man en ik vertrouw hem ook, maar wat heeft hij een vreemde standpunten. Daar bestrijd je elkaar op.

Ook onthulde Rutte dat hij onlangs toch weer met Wilders gesproken heeft, na jarenlang tegen elkaar gezwegen te hebben. “Ik heb Wilders een aantal jaren niet meer gesproken. In 2014 hadden we voor het laatst een langer gesprek. Dat is twee weken geleden hersteld, omdat toen de problemen met zijn beveiliging speelden. Toen hebben we weer een paar lange gesprekken gehad.”

Foto: SLAM!

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen