Marieke Elsinga wil niet nadenken over volgende stap

Marieke Elsinga wil op dit moment niet nadenken over de volgende stap in haar carrière. Dat heeft de RTL Late Night-ster gezegd in Carlo’s TV Café. Sidekick zijn in RTL Late Night is niet het eindstation van haar carrière, stelt Elsinga. “Ja, maar het is ook echt wel eens lekker om na al die jaren bouwen te denken: wow, ik zit nu op zo’n fijne plek. Dan ben je niet meer de hele tijd bezig met wat je hierna gaat doen. Je kunt ook gewoon eens achterover liggen“, zegt de 30-jarige presentatrice.

Elsinga heeft het naar haar zin bij Late Night. “Het bevalt heel goed. Je zegt dat ik er al een tijdje zit en de laatste tijd denk ik ook: het is inderdaad niet meer zo dat ik er net zit. Dat heeft wel heel lang zo gevoeld. Dat ik heel nieuw was. Ik zit nu al op 120 uitzendingen of zo. Dat is gek, hè?

Toen ze begon als opvolger van Luuk Ikink, negeerde Elsinga de reacties van kijkers op sociale media. “Ik heb de eerste drie weken niet gekeken. Ik kreeg die tip en had gelijk al die apps van mijn telefoon gegooid. Ik kreeg de tip van de hoofdredacteur van het programma. Hij zei: ‘Kijk gewoon niet.’ Dat heb ik gedaan en dat was heel lekker, want op Twitter wordt toch wel snel gal gespuwd. Dat zie je dan lekker niet.”

De presentatrice leeft haar droom. “Ik ben begonnen als barista. Een jaar of vijf geleden heb ik dat opgezegd om voor mijn droom te gaan om in de media te werken. Ik werd radio-dj en nu maak ik televisie. Het is echt heel fijn, ik ben heel blij.”

Voorlopig kijkt Elsinga dus niet naar toekomst. “Je moet dit natuurlijk ook heel gefocust doen, want het is vijf avonden per week.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen