Lucas Hamming blij dat hij VARA-show niet won

De Blaricumse zanger Lucas Hamming is er blij mee dat hij de VARA-talentenjacht De Beste Singer-Songwriter uiteindelijk niet heeft gewonnen. Dat vertelt hij vandaag in Het Parool. Hamming werd in 2013 tweede in het tweede seizoen van de Giel Beelen-show. Hij verloor van Michael Prins. “Ik was tweede geworden. Wat ik toen heel jammer vond. Ik wilde echt winnen. Achteraf zeg ik: het was maar beter dat Michael Prins dat jaar won. Ik was nog heel jong, 19 maar.”

Destijds was hij nog niet klaar voor het goud, aldus Hamming. “Als je wint, wordt er ook meteen een album van je verwacht en daar was ik nog helemaal niet aan toe. Dat zou echt een kutplaat zijn geworden. Maar goed dat ik er aan mee heb gedaan. Netwerken, hè. Handjes geven.

Veruit de bekendste zanger die het programma heeft opgeleverd, is Douwe Bob. “Heeft ook meegedaan aan De beste singer-songwriter. Heel leuke dude. Ik bewonder hem. Nou ja, dat klink ook weer zo… Wat ik wil zeggen: ik vind hem een heel goede zanger, ik kan echt wat van hem leren.”

Douwe Bob heeft zijn horizon verbreed: tegenwoordig heeft hij ook een café bij de Amsterdamse Dappermarkt. “Eerst dacht ik: hoezo moet hij een kroeg, ik ga toch ook geen autobedrijf beginnen? Blijf bij je leest, weet je wel, maar het zag er allemaal heel goed uit.”

Een groot interview met Lucas Hamming kunt u lezen in het Parool, via Blendle.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen