Klaas Dijkhoff had even geen zin meer in Pauw & Jinek

Het had niet veel gescheeld of VVD-prominent en staatssecretaris Klaas Dijkhoff had dinsdagavond níet in Pauw & Jinek gezeten. Dat heeft Peter Kee, chef politiek bij Pauw, onthuld op Radio 1. Dijkhoff was even helemaal klaar met Pauw & Jinek na de veelbesproken maandaguitzending waarin VVD-leider Mark Rutte werd toegeschreeuwd door een stel woeste Groningers. “Hij had het even helemaal gehad met ons en appte mij: ‘Met zulk publiek heb je geen gasten meer nodig. Ik kom niet.’

Het is niet heel chic van Kee om hierover uit te wijden in de media. “Meestal vertel ik dit soort dingen niet uitgebreid, maar ik vond het zo’n prachtige sms van Klaas Dijkhoff.

Uiteindelijk bedacht Dijkhoff zich en zat hij dinsdagavond toch aan tafel. “Uiteindelijk hebben we contact gehad en was Klaas bekomen van de schrik.

Hoewel veel critici denken dat Pauw & Jinek de premier in de val hebben gelokt, ziet Kee dat anders. “Er wordt te veel vanuit gegaan dat het een bewuste opzet was. Wij hebben echt niet ingecalculeerd dat het zo erg uit de hand zou lopen en mensen zich er schreeuwend mee zouden bemoeien.

Kee denkt overigens, net als Margreet Spijker en Kees Boonman, dat Rutte profiteert van de hysterische Groningers.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen