Kijkcijfers Zwarte Tulp gedecimeerd na verhuizing

Foto: RTLDe kijkers van Zwarte Tulp zijn massaal afgehaakt nu de serie door RTL 4 van prime time is afgehaald. Op de late avond van RTL 8 trok de vervolgaflevering gisteren nauwelijks kijkers. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Hoewel het eerste seizoen van de serie een succes was met 1,1 miljoen kijkers, werd het tweede seizoen de afgelopen weken nauwelijks bekeken. Toen er vorige week slechts 579.000 kijkers (9 procent) inschakelden, besloot RTL 4 er mee te kappen.

Sinds deze week is Zwarte Tulp iedere donderdag om 22.30 uur te zien bij RTL 8 en elke zaterdag om 00.25 uur bij RTL 4. Dat pakt dramatisch uit voor de kijkcijfers: de nieuwe aflevering van gisteren trok slechts 153.000 kijkers (3 procent) naar de kleine RTL-zender.

Voor veel kijkers kwam het afgelopen woensdag als een verrassing dat Zwarte Tulp niet meer op prime time te zien is. Zij reageerden woest via social-media-kanalen, zoals de Facebookpagina van RTL 4.

Momenteel heeft RTL 4 nog een dramaserie lopen in de prime-timeprogrammering, namelijk het nieuwe seizoen van Nieuwe Buren. De tweede aflevering van het tweede seizoen trok maandag slechts 754.000 kijkers. Vorig jaar keken er gemiddeld 1,5 miljoen mensen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen