Journalistenbond NVJ teleurgesteld in Denk en PVV

Journalistenvakbond NVJ is niet blij met de manier waarop de politieke partijen Denk en PVV omgaan met de media. Dat laat secretaris Thomas Bruning blijken bij het ANP. Denk stuurde woensdag een groot aantal journalisten weg bij de verkiezingsbijeenkomst van Kuzu. “Het is niet de eerste maal dat Denk dit doet”, stelt  Bruning in een reactie. “Het is zeer teleurstellend gedrag en het is een zeer slecht voorbeeld voor een partij die serieus wil deelnemen aan de democratie.

De houding van Denk ten opzichte van de media moet volgens de NVJ veranderen. “In een goed functionerende democratie moeten onafhankelijke media wel de kans krijgen om te verslaan en te controleren. Als Denk dat niet inziet, begrijpt de partij niet hoe de Nederlandse rechtsstaat werkt.

Toch maakt ook de PVV zich schuldig aan slecht mediagedrag. Partijleider Geert Wilders gaat bijna alle kritische interviews uit de weg. “De partijen die zo te werk gaan, zijn gelukkig nog op de vingers van één hand te tellen. De meeste partijen zijn zich gelukkig zeer bewust van de taak van journalisten en de grondbeginselen van een goed functionerende democratie.

Denk en PVV weigeren media zo vaak, omdat ze beweren dat de media voringenomen zijn. “Dat beeld verwerpen wij met klem. Journalisten hebben de taak politici kritisch te volgen. En als dat goed gebeurt, kan het altijd gebeuren dat bepaalde media een keer iets melden waar een partij minder blij mee is. Zo werkt een democratie.

Foto: NOS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen