Jinek baalt niet van onderbreking door Pauw

Juist nu Eva Jinek behoorlijk op stoom is met haar talkshow Jinek, moet ze haar plekje op de late avond vanaf maandag weer afstaan in Pauw. Op de vraag of ze het lastig vindt om te onderbreken, antwoordt de presentatrice in NCRV Gids: “Sinds januari heb ik een vaste plek met Jinek. Drie maanden op en drie maanden af. Dat is heel iets anders dan telkens een maandje invallen als Pauw niet te zien is. Die vaste plek geeft me veel zekerheid en een goed gevoel, waardoor ik met veel plezier mijn werk doe.

Critici vinden het raar dat NPO 1 Jinek van de buis haalt, terwijl ze beter scoort dan Pauw. Eén tv-recensent vond het zelfs jammer dat Jinek de verkiezingstalkshow niet alleen mocht presenteren.

Zelf denkt Jinek daar anders over: “Pauw & Jinek: De verkiezingen zie ik als een leuke uitstap van drie weken, iets wat ik nog nooit heb gedaan. Ik ben iemand die tot het uiterste kan gaan, maar ik ben in mijn hele wezen een teamplayer.”

Pauw vindt het niet erg dat hij zendtijd moet inleveren aan Jinek. Waar ze voorheen alleen in zijn winter- en zomerpauze tv mocht maken, staan ze nu gelijkwaardig geprogrammeerd. “Eva zat nu ’s avonds met Jinek op NPO 1, straks zit ik er weer drie maanden met Pauw, dan Eva weer, enzovoort.”

“En bij een belangrijke gebeurtenis als de verkiezingen gaan ‘de gezichten van de latenight-talkshow bij de publieke omroep’ het samen doen. Dat vind ik allemaal leuke ontwikkelingen.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen