Jan Smit wil af van imago Volendam als PVV-bolwerk

Geplaatst op Sun 19 Mar 2017 om 9:20

Jan Smit, zanger en tv-presentator voor AvroTros, is een beetje klaar met het imago van zijn woonplaats Volendam als PVV-bolwerk. Dat laat hij blijken in een tweet over de verkiezingen. Volendam staat niet bepaald bekend als het meest open-minded dorp van Nederland en de PVV doet het er traditiegetrouw behoorlijk goed. Ook dit jaar stemde 21,7 procent van de Volendammers op Geert Wilders. Maar, zegt Smit: “In tegenstelling tot de landelijke uitslag is de PVV bij ons de derde partij geworden.

In Volendam werd de VVD de grootste met 23,0 procent en het CDA de nummer twee met 21,9 procent. “Misschien dat ze ons ‘bolwerk’ nu met rust laten… 🤔“, twittert Smit.

Het bericht van Smit wordt niet door iedereen op prijs gesteld. “Waar maak je je druk om? Is het een schande als je PVV zou stemmen? Ieder zijn eigen mening! Laat je geen hoek in duwen”, zegt de een.

En de ander: “Volgens mij is 21,9 procent nog steeds goed voor een plek in de top 10 van PVV-stemmende gemeentes.

Het is niet de eerste keer dat de Smitjes het imago van Volendam proberen op te vijzelen. Zuster Monique Smit gaf recentelijk nog aan dat je in Volendam naast paling ook sushi kunt eten.

Het bewuste sushirestaurant heet A Fusion Sushi & Grill.

Foto: Avrotros
45 Reacties op “Jan Smit wil af van imago Volendam als PVV-bolwerk”


 1. Anonymous

  Jan Smit Er is niets mis met op de PVV stemmen! Dat vind jij ook maar omdat jij bekende Nederlander bent is dat niet goed om te zeggen. Heb er nou eens gewoon lak aan (Kees Tol, Simon Keizer en Gerard Joling ook) en kom er gewoon voor uit dat je voor heel veel standpunten van de PVV bent en er misschien zelfs op stemt. Wees de eerste echt eerlijke bekende Nederlander.

  Het kan niet zo zijn dat iedereen in bn’r land tegen de PVV is.

 2. Brian

  Er schijnt zelfs een aantal maanden geleden een moslim gesignaleerd te zijn in Volendam. Nog te vroeg om van een tsunami te spreken, maar alertheid is geboden.

 3. Frank

  Ik word echt doodziek van die Jan Smit. Kan die narcistische lul niet met onmiddellijke ingang van de buis worden gehaald? Ik neem aan dat je het niet meer voor het geld hoeft te doen Jan. En stop aub ook met die vreselijke brillenreclame. Ik ben van mening dat er een overkill is in de media van Jan Smit. Verder wel een knappe prestatie niets kunnen en toch de hele dag met je smoel op de buis.

 4. tinus plots

  jantje snit?
  een gewoon “”volendams kampertje””
  acterneef van fransje Bauer,

  verder helemaal eens met Anonymous

 5. F'iscadel

  Helemaal niks mis mee Jan. Volendam is 1 van de trendsetters in de strijd om Nederland weer op de 1e plaats te zetten. Trots op Volendam!!!

 6. Annoniemus

  Zo hee , wil Janneman dat ?
  Dus Volendammers mogen van Janneman Smit geen PVV meer stemmen ?
  Dus Janneman Smit wil van Volendam een dictatuur maken , zingen kan hij niet maar ook normaal denken lukt hem niet blijkt nu !!!!!!!!

 7. Dionne van Dijk

  Jan is bang dat hij zijn baantjes bij NPO kwijtraakt. Zijn familie schaamt zich voor Jan. jan wil samenzijn met zijn BNertjes die de samen” advertentie voor de verkiezingen hadden geplaatst voor de grootste verliezende partij ooit. Iedereen weet in Nederland welke partij dat is.

 8. basta

  Terecht , kost Volendam toeristen die veel geld uitgeven .

 9. Anonymous

  @basta Wat een onzin!

 10. Henk II

  Jan houdt gewoon de landelijke trend in de gaten: de PVV behaalde in 2010 24 zetels, nu nog maar 20 en is daarmee gedaald naar een stemaandeel van 13%. Hun aandeel in de macht blijft 0%, omdat Wilders zijn partij het liefst buitenspel zet en op de oppositiebanken parkeert.

 11. Alektoor

  Goed en dapper dat Jan Smit afstand neemt van de PVV. Dat zal hem door veel stadgenoten niet in dank owrden afgenomen en daarom: Sjappoo!

 12. Dionne van Dijk

  M.C. kun je die griezel van joop.nl van 10.32 niet blocken? Of is MC links draaiend? het lijkt er wel op.

 13. erfgooier

  Is het een schande als je PVV zou stemmen? JA dat is het!!

 14. Huib

  Juist PVV stemmers zijn open minded. Zij verzetten zich tegen de intolerante Islam.

 15. Mj

  Dionne van Dijk

  @Henk II heeft gewoon een punt. Hij schrijft toch niets kwetsends, dus waarom blokken, omdat jou zijn reactie niet bevalt?

  Weet je, soms doet de waarheid pijn.

 16. Kees D

  @Huib: de reactie van Dionne van Dijk (10:54) bewijst je ongelijk: wat is er openminded aan het willen blocken van iemand met een andere mening?

 17. Anonymous

  @Huib

  Tuurlijk, Huib. En waarom hebben PVV’ers als jij toch altijd zo’n moeite met spellen? Hoe kun je nu zo pro-Nederland zijn zonder zelf je taal te beheersen?

  Nog een waarheid trouwens: voornamelijk laagopgeleiden stemmen op de PVV. https://lfverkiezingen.appspot.com/nos/widget/main.html

 18. aammehoela

  De PVV is wel het antwoord op DENK, Dictator Erdogan’s Nederlandse Kolonie. In die zin is het goed dat we de PVV hebben als waarschuwing maar niet meer dan dat. Zelf zal ik er nooit op stemmen, maar hopelijk zullen alle media, zowel links als rechts, kritische geluiden laten blijven horen over deze partij. Maar erger is DENK, een partij die gesteund wordt door salafisten en als je dat beseft weet je genoeg. Als je niet weer wat salafisme inhoudt dan kijk je dus nooit naar het wel degelijke kritische “linkse” Nieuwsuur.

 19. Henk II

  Denk is eerder het antwoord (een reactie) op de PVV dan andersom. Ironisch is dat aanhangers van beide partijen zich beroepen op democratische beginselen, maar daar meteen van afstappen als het gaat om meningen die hun niet bevallen (zie hierboven).

  Overigens hoort het bij een volwassen democratie dat dit soort partijen mogen bestaan. Daarin is Nederland een enorm stuk verder dan Turkije.

 20. Dionne van Dijk

  Henk II, die joop.nl trol van 10.32 is een landverrader. Als jij het voor een landverrader opneemt, wat ben je dan zelf? Denk daar maar eens over na.

 21. X

  Henk ll slaat de spijker op de kop. Bovendien zijn mensen met neiging tot links veel genuanceerder qua kijk op de samenleving dan de PVV stemmers. Blind achter een leider aanlopen waar hebben we dit eerder gezien.

 22. Meneer van Beheer

  Gelukkig zijn er nog geen DENK-trollen in Volendam. En Baudet zal er ook weinig aanhangers vinden!

 23. Anonymous

  Ironisch is dat Henk II zich altijd beroept op de democratische beginselen, maar daar meteen van afstapt als het gaat om meningen van anderen die hem niet bevallen.

  Linkse mensen zoals X denken altijd dat zij veel genuanceerder zijn dan een rechtse (PVV) stemmer. In dit geval loopt X blind achter Henk II aan. Waar hebben we dat eerder gezien?

  @X Dat is pas de spijker op zijn kop! ( en niet “de”)

 24. Henk II

  @X

  Ik denk niet dat mensen met neiging tot links genuanceerder denken dan mensen met neiging tot rechts. Ik zie wel dat hoe extremer links, rechts of gelovig, des te ongenuanceerder en intoleranter (‘block Henk II, ‘zwaai Sylvana uit’, ‘stuur Wilders naar de VS’). En dat verschillende PVV-aanhangers daarin veel meer gemeen hebben met Denk-aanhangers dan ze denken: andersdenkenden moeten opzouten.

  Dat hebben we inderdaad eerder gezien. En daar hebben we de gevolgen van gezien.

 25. Anonymous

  @Anonymous 14:26

  Zeer slechte poging tot de boel omdraaien.

 26. X

  Ik bedoel ook de extremen op zowel links als rechts en idd geloof.

 27. Anonymous

  @14:35 Het is een zeer goede manier van omdraaien.
  @Henk II Wat je om 14:26 zegt is wat je zelf ook al weken lang hier doet.

 28. X

  @14.26 Ten eerste kan ik prima voor mezelf denken.
  Ten tweede het is de spijker op DE kop dus google maar ff.

 29. Henk II

  Ik zég helemaal niets om 14:26!

 30. X

  Henkll ik heb het niet tegen jou

 31. Henk II

  Ik ook niet tegen jou, X, maar tegen Anonymous van 15:19: die ziet spoken om 14:26 en de afgelopen weken.

 32. Anonymous

  @Henk II Ik zie het heel juist. Jij komt hier alleen maar om de boel op te hitsen. Best triest voor een volwassen vent.

  @X Het is zijn en niet de

 33. X

  Zucht……

 34. Henk II

  “Ik zie het heel juist.” (16:00) Wolf zou nu iets mompelen over WC Eend. ;-)

 35. Wolter

  Bij Volendam denk ik toch in de eerste plaats aan Cocaïne.

 36. toxilogic

  Ach ja, kijk naar de uitslagen en het is duidelijk dat de PVv stemmen haalt bij grote stedelingen die geconfronteerd worden met veelal marokkaansa klootzakjes en ingepakte moslima’s. Het bizarre echter is dat de meeste PVV stemmers diep uit de provincie komen en van katholieke huize, waar ze al duizend jaar achter een foute clown aanlopen. Wilders met z’n witte kuif is gewoon een ander soort priester voor deze dwazen. Oh en Denk haalt niet meer dan 0.3 % in die gebieden m.a.w. geen moslim te zien, maar ja deze pantoffelhelden zien ze op tv en naar Rotterdam, Amsterdam of Den Haag durven zeker niet meer te gaan. Treurig..

 37. Anonymous

  toxilogic

  Dat heeft met AZC”s te maken .

 38. Anonymous

  @X Wat ben je dom!

 39. X

  Hoezo?

 40. Anonymous

  @Henk II Best triest gedrag dat je vertoond. Een volwassen man was je toch?

 41. Kees D

  Hij is denk ik wel de middelbare school met succes doorgekomen, Anonymous. XD

 42. Marcel

  @Anonymous 18:30

  Mwuah, vind je Francisco van Jole nou echt een volwassen man?

 43. Anonymous

  @Kees D Kan waarschijnlijk ook weer andere dingen heel goed. Zoals figuurzagen of trefbal.

 44. Anonymous

  @Kees D Henk II dan he ;)

 45. Anonymous

  Wat een zeur die Smit wat maakt het uit

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.