Jan Smit wil af van imago Volendam als PVV-bolwerk

Jan Smit, zanger en tv-presentator voor AvroTros, is een beetje klaar met het imago van zijn woonplaats Volendam als PVV-bolwerk. Dat laat hij blijken in een tweet over de verkiezingen. Volendam staat niet bepaald bekend als het meest open-minded dorp van Nederland en de PVV doet het er traditiegetrouw behoorlijk goed. Ook dit jaar stemde 21,7 procent van de Volendammers op Geert Wilders. Maar, zegt Smit: “In tegenstelling tot de landelijke uitslag is de PVV bij ons de derde partij geworden.

In Volendam werd de VVD de grootste met 23,0 procent en het CDA de nummer twee met 21,9 procent. “Misschien dat ze ons ‘bolwerk’ nu met rust laten… 🤔“, twittert Smit.

Het bericht van Smit wordt niet door iedereen op prijs gesteld. “Waar maak je je druk om? Is het een schande als je PVV zou stemmen? Ieder zijn eigen mening! Laat je geen hoek in duwen”, zegt de een.

En de ander: “Volgens mij is 21,9 procent nog steeds goed voor een plek in de top 10 van PVV-stemmende gemeentes.

Het is niet de eerste keer dat de Smitjes het imago van Volendam proberen op te vijzelen. Zuster Monique Smit gaf recentelijk nog aan dat je in Volendam naast paling ook sushi kunt eten.

Het bewuste sushirestaurant heet A Fusion Sushi & Grill.

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen