Jan Roos: ‘Eva Jinek en Jeroen Pauw links als de pest’

Eva Jinek en Jeroen Pauw zijn net als hun gezamenlijke verkiezingstalkshow op NPO 1 zo links als de pest. Dat zegt Jan Roos, voorheen PowNed-presentator en nu leider van de partij VNL, vandaag in het AD. Roos werd woensdag in de talkshow geroast door Jinek. Het duo zette hem neer als hypocriet en ongeloofwaardig. “Ik sta voor de vrijheid dat mensen mij kunnen uitschelden en op de hak nemen. En als je bij Pauw & Jinek gaat zitten, dan weet je wat je krijgt. Die zijn zo links als de pest.

Jinek en Pauw waren uit op zijn val, aldus Roos. “Ik kwam daar om de westerse waarden te bespreken. Toen merkte ik dat er een opzetje was gemaakt. Er was een uitzending van vijf jaar geleden bij gehaald en oude tweets, om mij neer te zetten als onfatsoenlijk. Alleen raken ze mij niet en ze bevestigen het vooroordeel dat je als rechtse politicus in Nederland de lul bent.

Spijt van het tv-optreden heeft hij niet. “Ik ga graag naar linkse programma’s. Er is niets beters dan plaatsnemen in het hol van de leeuw. Dan weet je wat er gaat gebeuren.

Roos werd aangepakt met oude tweets en oude uitspraken uit zijn PowNed-tijd. “Dat is een zwaktebod. Het ging niet over de inhoud. Pechtold kreeg alle ruimte en ik kreeg een woedende Eva Jinek over me heen met schuimvlokken in haar mond. Ze hebben laten zien dat de ene politicus mag praten en de ander niet“, besluit hij in de krant.

Foto: VARA

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen