‘Ik zie Chantal Janzen liever acteren dan presenteren’

RTL 4-ster Chantal Janzen is vanaf volgende week te zien in de bioscopen als hoofdrolspeelster van de film Het Verlangen. Daarvoor werkte ze samen met scenarioschrijver Frank Ketelaar. En hij heeft haar heel hoog zitten. Dat zegt hij vandaag in De Telegraaf. Toen hij met de film  begon, had Ketelaar haar niet direct op het oog. “Je moet je voorstellen: als ik begin, is er helemaal niets. Alleen ik en mijn laptop. Daarna vormde zich in dit geval een beeld van een aantrekkelijke jonge vrouw.”

Er zijn genoeg jonge, aantrekkelijke actrices in Nederland. “Wie dat zou moeten spelen, daar kwamen Joram en ik pas later op. En toen waren we echt heel blij dat Chantal ’ja’ zei. Wat een topwijf is dat!”

Ketelaar is zeer onder de indruk van haar talent. “Die kan echt zoveel! Vooral ontzettend goed acteren, wat ik haar eigenlijk liever zie doen dan tv-spelletjes presenteren.”

Lachend: “Al doet zij gelukkig precies waar ze zin in heeft.

Zelf zegt Janzen in Veronica Magazine dat ze bewust minder film doet. “Omdat ik dan een lange periode ‘stil’ moet zitten. Er zijn complete opnameschema’s van RTL omgegooid, zodat ik deze film kon gaan doen. Dat is niet iets wat ik graag van mensen vraag. En dat kun je natuurlijk ook niet te vaak vragen.

Het Telegraaf-interview met Frank Ketelaar kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen