Hoog tempo kenmerkt vernieuwde ochtendjournaals

De NOS heeft de journaaluitzendingen in de ochtend opgefrist. Daarmee moeten vooral meer jonge kijkers worden bereikt. Dat heeft de nieuwsomroep laten weten. Het gaat om de journaals tussen 6.30 en 10.00 uur. “Eigentijdser, dichterbij, relevanter en informeler, en geen ochtendversie van het NOS Journaal van 20.00 of 18.00 uur. Dat is wat de ochtendjournaals willen zijn. Meer jongere nieuwsconsumenten van de smartphone-generatie trekken, is daarbij een belangrijke doelstelling.

Het vernieuwde ochtendjournaal is maandag van start gegaan. Met een opgefrist format waarbij voor de presentator een prominentere rol is weggelegd moeten jongeren verleid worden om ’s ochtends meer naar het Journaal te kijken.

De onderwerpen komen in een hoog tempo voorbij, kort en feitelijk, met gebruik van de schermen in de studio waarop relevante beelden worden geprojecteerd“, zegt een woordvoerder.

De presentator praat de kijker in het nieuwe format ‘op een begrijpelijke, persoonlijke en vlotte manier bij’ en verwijst voor verdere uitleg en context door naar NOS.nl en de NOS-app.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen