‘Hollandse vrouwen voelen zich nu buffels door Linda’

Tv-recensent Angela de Jong van het AD vindt het storend dat Linda de Mol zich neerzet als de buffel van tv-land, terwijl ze 82 kilo weegt. Dat schrijft de televisiekenner in de krant. De Jong vindt dat De Mol daarmee eigenlijk zegt dat het hele land vol met buffelvrouwen zit. “Lieve Linda, ik kan het niet helpen dat ik boos werd toen ik zag waar al die bombarie om was. 82 kilo? 82 kilo, meen je dat nou? Is dat een reden om over jezelf te spreken als ‘de buffel tussen de gazelles?’“, aldus De Jong.

De televisiekoningin grapt dat er wel twee Wendy van Dijkjes in haar passen. Maar dat is helemaal geen vergelijkingsmateriaal, zegt een boze De Jong. “Kom op, de Wendy’s en Georgina’s van deze wereld, die zijn niet normaal. Die wijken af van de norm.”

82 kilo, het gros van de Nederlandse vrouwen doet er een moord voor of is er supertevreden mee. Maar die voelen zich door jouw woorden nu ook in één klap een buffel tussen de gazelles.”

Dat is toch raar, want dit is precies de hysterie waar jij zo heerlijk de draak mee steekt op tv?“, zegt ze in de krant (via Blendle).

In dezelfde krant suggereert collega-recensent Nynke de Jong nog dat De Mol vooral aan het lijnen is geslagen om gazelle Chantal Janzen ervan langs te geven. “Linda de Mol is aan het lijnen. Omdat ze zichzelf te dik vindt, maar ook omdat Chantal Janzen deze week haar online mediaplatform &C lanceerde, mét tijdschrift, en dan moet je als concurrerend online mediaplatform ook iets organiseren.

&C-recensent Paul de Leeuw lijnt ook mee met Linda de Mol. Hij wordt met 108 kilo ook wel het nijlpaard onder de buffels genoemd.

Foto: Linda

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen