Heleen van Royen broedt op serie over burgemeester

Heleen van Royen, één van ’s lands succesvolste schrijfsters, gaat zich na het verfilmen van haar boek De Mannentester voor KPN Presenteert bezighouden met een dramaserie over een vrouwelijke burgemeester. Dat vertelt ze vandaag in De Telegraaf. De werktitel van de serie is De Burgemeester. “Nu kan ik alles vanuit het niks bedenken. We beginnen met een lege pagina. Het is fijn dat er zo’n behoefte is aan series. Zelf kijk ik ook bijna dagelijks een serie via Netflix, Videoland, wat er maar is.

Mensen zijn verslingerd geraakt aan drama, aldus Van Royen. Zij ook. “Zo zit ik nu weer in Grey’s Anatomy en heb ik laatst de hele serie Downton Abbey gezien. Ik leer er ook van, hoe verhaallijnen in elkaar steken.”

Van Royen zou het niet erg vinden als ook De Burgemeester alleen op internet komt en niet op tv. “Het fijne is dat alles nu online te vinden is, zoals bij KPN Presenteert. Je hebt nog tot je dood om alles in te halen. Je kunt heel lang denken: die serie hoef ik niet te zien tot je er opeens aan toegeeft en helemaal in die magie kan worden gezogen.

Na jarenlang alleen maar romans geschreven te hebben, pakt Van Royen nu veel verschillende projecten aan. “Ik ben niet meer per se een schrijver. Het verhaal over mijn moeder leende zich heel goed voor een documentaire en het verhaal over een vrouwelijke burgemeester is juist weer heel leuk voor een serie.”

Ik ben weleens bang: nou houdt het toch wel op? Word ik niet vergeten en heb ik zelf nog wel ideeën? Maar tot nu toe stopt het niet“, besluit ze in de krant (via Blendle).

Foto: VARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen