Geert Wilders vindt radio leuker dan televisie

Foto: AVROGeert Wilders vindt het leuker om in radioprogramma’s te gast te zijn dan in televisieprogramma’s. Dat vertelde hij vanochtend aan Edwin Evers op Radio 538. Evers was verrast dat Wilders te gast wilde zijn. “Ik vind het hartstikke leuk dat u er bent. Ik had het niet verwacht. U heeft keuzes gemaakt in aanloop naar de verkiezingen. U heeft dingen wel gedaan en dingen niet. Het idee ontstond dat u programma’s heeft gemeden waar een linkse signatuur aan zit. Waarom bent u hier wel vandaag?

Daarop antwoordde Wilders dat het soort medium een grote rol speelde. “Ik vind radio eigenlijk leuk, eerlijk gezegd. Misschien wel leuker televisie. Ik weet niet waarom. Ik doe het wel minder dan televisie. Radio is wat spontaner, wat minder ingestudeerd. Luisteraars kunnen vragen stellen. Ik heb daar meer mee.”

Volgens Wilders is Radio 538 ook helemaal niet links. “Ik kan me niet herinneren dat Radio 538 nou extreem links of rechts is. Het is volgens mij redelijk neutraal, toch? Ik kan me vergissen, maar dan merk ik het wel.”

Wilders ontkent dat hij niet in programma’s wil komen waarin hij kritisch wordt ondervraagd. “Journalisten moeten vooral kritische vragen stellen. Wat wel vaak voorkomt is bevooroordeeldheid. Maar kritische vragen: graag.”

Evers merkte op dat Wilders daalt in de peilingen. Heeft hij toch geen spijt dat hij niet meer heeft gedaan? “Ik heb denk ik genoeg heb gedaan, maar ik ben geen politicus die op elke uitnodiging ja zegt. Sommige collega’s bellen programma’s of ze alsjeblieft mogen komen.

Foto: Rijksoverheid/Phil Nijhuis, Creative Commons CC0 1.0 Universal Public Domain Dedication

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen