Fons van Westerloo vond RTL-debat ‘een circus’

Geplaatst op Sun 19 Mar 2017 om 12:20

Fons van Westerloo, voormalig baas van RTL, sluit zich aan bij de kritiek op de tv-debatten die RTL 4 de afgelopen periode organiseerde. Dat is dit weekend te lezen in De Telegraaf. RTL 4 was dit jaar behoorlijk aan het klungelen met zijn tv-debatten: het Premiersdebat werd geannuleerd en vervangen door het RTL Rode Hoed Debat, de PVV wilde helemaal niet meer meewerken aan debatten op RTL 4 en het Carrédebat werd door kijkers en kenners behoorlijk afgeslacht.

Het begon al met het Rode Hoed Debat, aldus Van Westerloo. “Bij het eerste landelijke debat was het al raak. Alsof het een quiz betrof, mochten de partijleiders een knop indrukken die de zuil waarvoor ze stonden, oplichtte.”

Van Westerloo vindt het ongelooflijk dat volwassen politici zich voor zoiets laten lenen. “Ik verbaas me altijd weer dat politici aan zo’n circus meewerken.”

Het Carrédebat kreeg nóg meer kritiek. Dat kwam vooral omdat de politici hun verhaal niet konden doen en RTL-journaliste Diana Matroos heel agressief deed.

Foto: VARA
13 Reacties op “Fons van Westerloo vond RTL-debat ‘een circus’”


 1. Dionne van Dijk

  Fons van Westerloo heeft gelijk.

 2. Wolf

  Fons heeft gelijk.

 3. Anonymous

  M C = roddelrubriek

 4. Anonymous

  Nepnieuws

 5. Beppen

  Fons is de SBS man.

 6. ad

  En als je nu eens alle debatten nog eens overziet, moet je constateren dat de formats van publieke- en commerciële omroepen dominant waren, met als enig doel scoren voor de kijkcijfers en de politici daarvoor als middel werden gebruikt. En ze werkten er nog aan mee ook.

 7. sabine

  Agressief, dat mens was verschrikkelijk.

 8. tja

  Jezus Fons van Westerloo Die vond zelfs de oerknal een circus, terwijl hij er zelf bij was. #fosiel

 9. Anonymous

  Smeris zometeen op NPO3 rond 20.30!

 10. David

  Al jaren zijn die rtl debatten slecht…

 11. Kuzlu

  Haha Tja

 12. Fons = Henny

  pffff wanneer beseft zo’n man nu eens dat niemand meer op zijn mening zit te wachten. ja hij was in zijn tijd een hot shot maar die tijd is voorbij. oude mannen die maar blijven proberen op te vallen… kom op ga met je kleinkids naar Artis ofzo.
  klaar nu.

 13. Anja

  En Fons vind het nodig om ons te vertellen wat we al wisten ? Alsof de kijker achterlijk is zeg.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.