Fons van Westerloo: ‘John de Mol kan heel grimmig zijn’

Fons van Westerloo stelt dat John de Mol heel grimmig kan worden als hij zijn zin niet krijgt. Dat vertelt de mediakenner, die in zijn tijd als RTL-baas met De Mol onderhandelde over de overname van zijn zender Tien, in zijn column in De Telegraaf. Volgens Van Westerloo doet De Mol er alles aan om zijn zin te krijgen. Tijdens de onderhandelingen over de verkoop van Tien aan RTL, liet hij zijn rechterhand bijvoorbeeld praten met SBS, aldus de tv-kenner. “Die zorgde ervoor dat dit mij ter ore kwam.

Die tactiek van De Mol was bedoeld om Van Westerloo extra aan te moedigen om vooral een deal te sluiten, zegt de voormalig RTL-bas.

Ook nu is De Mol pittig in zijn hoedanigheid als SBS-eigenaar, aldus Van Westerloo. Dat zag hij bijvoorbeeld tijdens de ruzie van De Mol met Sanoma, de andere eigenaar van SBS. “Hij benoemde een juridische pitbull in de raad van commissarissen van SBS die hen het leven zuur maakte.

Nu is De Mol druk met een poging tot het overnemen van TMG. “Als de Mol zijn zin niet krijgt met de overname van de Telegraaf Mediagroep voorzie ik eenzelfde situatie”, besluit hij in de column (via Blendle).

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen