Dure FOX-show The Band klimt naar 20.000 kijkers

De dure FOX-show The Band zit in de lift omhoog, maar blijft nog altijd mager bekeken. Na 3.000 kijkers en 0,0 procent marktaandeel voor de première en 16.000 kijkers (0,2 procent) voor aflevering twee, keken er afgelopen vrijdagavond 20.000 kijkers (0,3 procent) naar de show. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. FOX moet veel meer hebben verwacht van dit prestigeproject. De herhaling van de film Dirty Dancing 2 trok aansluitend 32.000 kijkers (0,8 procent).

Normaal gesproken wordt er van zo’n grote studioshow op prime time verwacht dat er minstens een miljoen mensen kijken, maar dat is voor zo’n jonge zender als FOX niet echt realistisch. Slechts 0,3 procent van alle kijkers op dat uitzendmoment is echter weer het andere uiterste.

FOX werd aan alle kanten ingehaald. Uiteraard door de grote tien zenders, maar ook door kleinere zenders als Nickelodeon. Dat station trok op het moment dat The Band begon 41.000 kijkers (0,6 procent).

The Band is een samenwerking tussen FOX en VTM, de Vlaamse RTL 4. De zuiderburen hebben veruit het meeste geld in de productie gestoken en dat blijkt dan ook uit de bezetting van bijvoorbeeld de jury.

Namens Nederland zijn Jim Bakkum (presentator) en Nielson (jurylid) naar voren geschoven.

Foto: FOX

Meer in FOX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen