Danny Ghosen: ‘Niets van de NOS gehoord’

Danny Ghosen vindt het vreemd dat de NOS nooit de suggestie weggenomen heeft dat iemand met een Arabische achtergrond geen correspondent kan worden in een Arabisch land. Dat zegt hij in een interview met NRC Handelsblad. Ghosen zat in november samen met Sander van Hoorn in de talkshow Pauw. Van Hoorn vertelde over het feit dat hij na tien jaar stopte als correspondent Midden-Oosten voor de NOS. Toen zijn opvolging ter sprake kwam, keek Pauw naar Ghosen.

Ghosen vertelde destijds in Pauw: “Ik heb Sander ooit, toen ik op de School voor Journalistiek zat, gemaild en gebeld, omdat ik stage bij hem wilde lopen. Hij zat toen in Jaffa. Hij twijfelde, omdat hij nog nooit een stagiaire had gehad. Het was mijn droom om Midden-Oosten-correspondent te worden. Het is het uiteindelijk niet geworden.

De programmamaker gaf toe dat hij de functie best zou vervullen. “Het lijkt me vanzelfsprekend dat een Arabier correspondent wordt in het Midden-Oosten, maar daar denken ze volgens mij anders over bij de NOS.”

Daarop zei Van Hoorn: “We hebben bij de NOS veel discussie gehad over de vraag: Mag een Jood correspondent zijn in Israël? Ik vind dat geen logische zaak. Ik vind een Arabier in het Midden Oosten ook geen logische zaak. Alleen je hebt een aantal voordelen: je valt niet op en je spreekt de taal.”

Drie maanden later vindt Ghosen dat nog steeds erg vreemd. “Hoezo kan een Arabier geen correspondent worden? Natuurlijk, Sander van Hoorn gaat er niet over. Maar van de NOS heb ik ook niks gehoord. Ik heb het grootste deel van mijn leven in Nederland gewoond. Ik ben journalist. Het argument is dat ik geen objectief verslag kan doen. Dat is onzin”, zegt hij in NRC Handelsblad.

Foto: VARA

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen