Coen Swijnenberg denkt dat 3FM nog lang op gat ligt

Coen Swijnenberg denkt dat zijn voormalig werkgever 3FM nog wel een tijdje op zijn gat ligt. Dat zei de Radio 538-ster dinsdagavond in RTL Late Night. 3FM is het jaar begonnen met het laagste marktaandeel van de eeuw tot nu toe. Hoewel hij inmiddels voor de commerciële concurrent werkt, vindt ook Swijnenberg dat vervelend. “Ja, zeker. Het is niet leuk voor de dj’s en voor de medewerkers als je elke keer weer die deksel op je neus krijgt. Het is gewoon heel demotiverend.”

Uiteindelijk zal 3FM wel weer de weg omhoog vinden, verwacht Swijnenberg. “Wij denken allebei dat het met 3FM wel weer goed komt, maar radio is slow business. Dat duurt gewoon lang. Dat gaat voor 3FM ook echt weer lang duren. Maar er zitten goede dj’s en ze komen er echt wel weer bovenop.”

Met het vertrek van De Coen & Sander Show in de middag en Giel Beelen in de ochtend heeft 3FM het ook niet makkelijk, aldus Swijnenberg. “Er zijn een paar mensen weggegaan bij 3FM. Luisteraars zijn dan een beetje gedesoriënteerd.”

Die gedesoriënteerde luisteraars zappen weg. “Ze gaan een stoelendans doen en om zich heen kijken. Dan komen ze uit bij 538 en denken: hé, dat is helemaal zo slecht nog niet. Dat vinden ze leuk en dan blijven ze hangen.”

Radio 538 heeft in de afgelopen periode juist topcijfers neergezet. “We hebben het niet echt gevierd. 538 is natuurlijk al heel lang de nummer één, maar het is altijd fijn als dan weer bevestigd wordt dat je lekker bezig bent.

Foto: Radio 538

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen