Boszhard vindt belastingtarief van 52 procent ‘misdadig’

Carlo Boszhard vindt het schandalig dat hij over een groot deel van zijn RTL 4-salaris 52 procent belasting moet betalen. Dat zei de televisiester zondagavond tegen GroenLinks-ster Jesse Klaver in Carlo’s TV Café. Boszhard heeft een heel hoog salaris en valt daarom onder het toptarief van 52 procent. Hij viel bij Klaver direct met de deur in huis. “Ik stem altijd VVD. Weet je waarom? Als ik een euro verdien, hoeveel belasting moet ik dan van jou betalen van die euro als jij het voor het zeggen hebt?

De tv-ster doelde op het feit dat Klaver rijke Nederlanders nóg meer wil belasten. Klaver: “Het lijkt een simpele vraag, maar dat is afhankelijk van allerlei dingen, zoals: heb je een koophuis? Hoe hoog is je hypotheek?

Boszhard: “Dat huis heb ik helemaal afbetaald, godzijdank. Ik heb dat huis betaald.

Toen greep zijn co-host Carly Wijs in. “Draai het eens om: wanneer is het genoeg?

Boszhard: “Wat een politiek rotantwoord! Ik heb ervoor gewerkt. Nogmaals: ik verdien een euro, ik zit in die hogere klasse. Ik ben het met bijna alles eens wat jij zegt. Als ik die Stemwijzer invul, ben ik het bijna overal mee eens. Toch zeg ik: ‘Ik kan maar beter VVD stemmen.’ Ik zeg het gewoon maar eerlijk, het is misschien niet politiek correct, maar ik ga toch voor Mark Rutte, want hij denkt aan mijn centjes. Is dat zo gek?

Ja“, antwoordde Klaver. “Allereerst: ik kom niet op voor mensen die een heel goed inkomen hebben...”

Boszhard: “Dat vind ik het jammer, want ik ben het namelijk met heel veel van je punten eens.

Applaus

Klaver: “Weet je wat mijn zorg is? Niet hoeveel jij van die euro overhoudt, maar dat er mensen in Nederland zijn die hun zorgrekening niet kunnen betalen en niet naar de dokter gaan, omdat ze hun eigen risico niet kunnen betalen. Als dat betekent dat jij iets meer belasting zou moeten betalen, dan kom ik het zelf halen.

Daarop kreeg de GroenLinks-leider een daverend applaus van het publiek. Boszhard leek even te zijn vergeten dat zijn studiopubliek nou niet bepaald bestaat uit de bovenlaag van de samenleving.

Boszhard probeerde het publiek terug te winnen: “Laten we het nu dan hebben over de auto. Die mensen hier die nu applaudisseren zijn allemaal met de auto gekomen, maar die zitten straks in de bus en de trein.”

52 procent

Daarna kwam het gesprek op het toptarief van 52 procent. Boszhard: “Ik vind het schandalig! Ik vind niet dat dat kan! Het gaat er niet om hoeveel je verdient, het gaat erom dat ik het misdadig vind dat een staat zegt: ‘Dit is van jou, dit vinden wij genoeg en wij pakken de rest.’”

Wijs liet zich van haar meest linkse kant zien: “Dat komt toch ook allemaal weer naar jou toe! De politie wordt ervan betaald, de brandweer wordt ervan betaald!

Boszhard: “Ja, maar die betaal ik al van het één! En dan ga je het ander ook nog eens halen!

Wijs: “Wanneer is het genoeg?! Wil jij vijf auto’s?!

Boszhard: “Ik verheug me op de reacties op Twitter, dames en heren: ‘Carlo Boszhard is vreselijk, net als Gordon. Hij stemt op VVD, omdat hij poen heeft!’ En dat mag niet in Nederland.”

Wijs: “Je mag wél poen hebben in Nederland, maar je moet gewoon niet zo zeuren!

Rondkomen

Het kibbelende presentatieduo werd onderbroken door Klaver. “Het belangrijkste is dat alle mensen in Nederland gewoon kunnen rondkomen en als dat niet het geval is, dan moeten we ervoor zorgen dat het wel kan“, zei de GroenLinks-leider, die ook nog aangaf dat er meer geld moet naar de zorg in Nederland.

Boszhard: “Ik ben broeder geweest, dus ik weet als geen ander hoe het is. Maar ik vind wel dat het moet lonen om te werken. “

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen