Bladendokter Rob van Vuure vindt &C ‘te vaag’

‘Bladendokter’ Rob van Vuure, die bijna veertig jaar voor Sanoma Uitgevers heeft gewerkt, is niet heel enthousiast over het nieuwe tijdschrift &C van Chantal Janzen. Dat zegt hij vandaag in een opiniestuk in de Volkskrant. Van Vuure noemt de aankondiging van het nieuwe tijdschrift ‘verontrustend’. Janzen prijst haar blad namelijk als volgt aan: “Ik wil inspireren, amuseren, beschouwen. Ik wil alle interessegebieden behandelen, en daarnaast ruimte bieden aan nieuw creatief talent.’

Dat is te veelomvattend, vindt Van Vuure. “Een dergelijk mission statement belooft weinig voor de toekomst, want het is obligaat en vooral: je kunt hier nog zeshonderd kanten mee op. Het is te vaag, net als de titel &C.

Van Vuure benadrukt dat er van de vele gelanceerde personality-tijdschriften nog maar een paar over zijn. “Intussen is wel gebleken dat wat Linda kan, lang niet iedereen in zijn mars heeft“, zegt hij. “Van de personalitybladen die nog over zijn, renderen alleen de Wendy (sinds 2015) en de Maarten.

De Wendy is van Wendy van Dijk, net als Linda de Mol en Chantal Janzen blond en werkzaam voor RTL 4. “Het blad Wendy is lief, aardig, positief. Sommigen krijgen er jeuk van, maar het is wél consequent.”

Wendy zal nooit zo groot worden als Linda, maar dat is ook niet de bedoeling. Door zichzelf te blijven, redt ze het.”

Het uitgebreide Volkskrant-artikel ‘Ik ben een blad’ van Rob van Veere kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen