Art denkt niet dat Wie is de Mol leuker is met ON’ers

Geplaatst op Fri 17 Mar 2017 om 14:15

Foto: SBSArt Rooijakkers denkt niet dat Wie is de Mol spannender zou zijn met ON’ers, onbekende Nederlanders. Dat geeft hij aan in de Avrobode. De televisiegids legt Rooijakkers voor dat critici de Vlaamse versie leuker vinden, omdat daar onbekende kandidaten aan meedoen en die fanatieker zouden strijden om de pot. Daar is hij het niet mee eens. “Nee. Ik volg de Vlaamse versie zelf ook en vind die hartstikke leuk. Maar ik geloof niet dat onbekende kandidaten meer voor de pot gaan dan bekende.”

De BN’ers willen ook gewoon geld winnen, meent Rooijakkers. “De BN’ers die meedoen zijn echt niet zó rijk dat ze niks om dat geld geven.”

Hij vervolgt: “Wel is het zo dat het spel zich door de jaren heen heeft geëvolueerd. De kandidaten vinden het nu belangrijker om zo lang mogelijk in het spel te zitten dan om zo veel mogelijk geld voor de pot te verdienen. Die denken: de kans dat ik de pot win, is toch niet zo groot.”

Als het aan Rooijakkers ligt blijft het programma hoe dan ook een bekende presentator houden: hijzelf. “Juist omdat ik het in 2011 zelf heb gespeeld, geniet ik er enorm van om andere kandidaten zo hun best te zien doen. In plaats van dat ik het thuis op de bank volg, heb ik als presentator het voorrecht dat ik op de eerste rij mag zitten.”

Daarnaast is het natuurlijk geweldig om op bijzondere plekken te komen. Ik heb enorm van Oregon genoten.

Foto: Avrotros
19 Reacties op “Art denkt niet dat Wie is de Mol leuker is met ON’ers”


 1. Frits

  Volgend jaar graag de Vlaamse De Mol op het tijdstip van de Nederlandse Wie is de Mol. Dat is nog eens echt goede televisie.

 2. pepe

  de evolutie (en de hype) hebben het kijkplezier geen goed gedaan helaas

 3. lvs2015

  Nee, natuurlijk denkt of vindt BNér Art Rooijakkers dat niet want ONérs (onbekende Nederlanders die gewoon de wederhelft of vrienden van BNér’s zijn zoals je kon lezen bij de nieuwe Expeditie Robinson . Voorbeeld? de vriend van leeghoofd Anna Nooshin die zichzelf een “social media influencer” vindt doe er aan mee) vreest natuurlijk als dit aanslaat en men meer ‘onbekenden’ gaan invoeren die de gage/snabbel voor BNér’s om mee te doen aan dit soort betaalde ‘vakanties’ , terugschroeft en hun dus in de portemonnee treft.

 4. Imade

  Ik denk zelf dat het lastiger is om dit soort dingen geheim te houden en denk dat het ook duurder is omdat je dan wel vergoedingen moet betalen.

 5. Anonymous

  De Vlaamse versie is beter niet door de deelnemers, maar door de grotere variëteit in spellen. De Nederlandse versie pakt te vaak terug op weer een foto-opdracht, weer een “zet in de juiste volgorde” opdracht, en weer een laseropdracht.

 6. Otto Groeneveld

  Wat zijn dat voor geestelijk armoedige mensen die van zo belachelijk programma houden. Som sis iets niet leuk maar kun je je toch wel voorstellen dat mensen iets leuk vinden maar dit goedkope over het paard getild kut-programma wat NUL inhoud heeft. Gewoon NUL inhoud, het gaat nergens over en al die achterlijke journalisten er maar over schrijven, pagina’s vol. Wie is de mol??

 7. Prof. D.A.R.M. Kanaal

  Ook Wie is de Mol is net als Boer zoekt Vrouw doorgestoken kaart.

 8. b

  Houden zo , prima programma.

 9. Sandert

  Ik volg ook de Vlaamse versie, maar vind die dit seizoen erg tegenvallen. Zowel de kandidaten als de spelletjes zijn niet leuk om naar te kijken. Het vorige seizoen van de Vlaamse mol was veel beter. Mijn voorkeur gaat sowieso naar de Nederlandse versie.

 10. Anonymous

  Totale onzin wat Art zegt. Het heeft 2 redenen dat Wie is Mol in Nederland met bekende Nederlanders wordt gespeeld. 1) De kijkcijfers. Het gros van de Nederlandse tv kijker heeft geen geduld om de deelnemers te leren kennen en moet vanaf minuut 1 iemand kennen want anders gaat hij/zij zappen. Dat zegt wat over de Nederlander. 2) Het in bn’r land elkaar toeschuiven van baantjes. Ons kent ons vriendjes politiek. Een publieke omroep zou juist het voorbeeld moeten geven om eens te stoppen met overal zogenaamde bekende Nederlanders bij. Ik ben die koppen echt spuug zat!

 11. Frits

  Wat een gefrustreerde reacties weer bij dit stuk. Zielig types die hier reageren. Geen wonder dat ze WIDM kiezen voor BN’ers, je zou er toch niet aan moeten denken dat mensen zoals jullie in dat programma zouden mogen meedoen. Wat een zure negativiteit zou dan van het beeldscherm spatten. Stelletje anonieme stumperts!

 12. Anonymous

  @ Anonymous 17:18

  “Het gros van de Nederlandse tv kijker heeft geen geduld om de deelnemers te leren kennen en moet vanaf minuut 1 iemand kennen”

  Bij praktisch elk seizoen zijn zo’n 6 van de 10 ‘bekende’ Nederlanders helemaal niet zo bekend voor het grote publiek of althans voor mij. Misschien kijk ik gewoon te weinig tv? Maar de diversiteit is redelijk groot, de vaste kliek ‘tv-sterren’ is echt niet oververtegenwoordigd. Ik leer ze pas na een paar afleveringen kennen.

  En wat betreft baantjes toeschuiven: ze krijgen er wel bekendheid voor en een gefinancierde vakantie, maar krijgen ze er daarnaast ook een vergoeding voor die vergelijkbaar is met ander tv-werk? Ik wil het best geloven, maar geen idee. Bron?

 13. Molletje

  Zelf volg ik ook de vlaamse versie. De Mol is fantastisch vergeleken de Nederlandse Wie is de Mol.. De kanditaten zijn altijd kandidaten bij de vlaamse editie. Ze worden veel minder in de watten gelegd, geen ellenlange kletsverhalen van de presentator, een strak nieuw logo, alles is een slag beter. De tvmakers van Wie is de mol mogen wel eens kritisch kijken naar hun eigen eerste seizoenen die met onbekende Nederlanders was en dan deze edities met strontverwernde BN ers die gewend zijn om te draaien en te liegen omdat dat sowieso veel gebeurt in het mediawereldje. Ook in Moltalk worden de kandidaten van de eerste seizoenen genegeerd. Zelf ken ik Jantien de Boer persoonlijk, zij deed mee toen George de Mol was. Nergens worden deze kandidaten meer bij betrokken. Wie is de mol is van een spannende show afgegleden naar een promotie programma voor BN ers die wel wat extra naamsbekendheid kunnen gebruiken. Tevens wordt alles zo plat gemonteerd dat het kunstmatig oogt. Kortom, Wie is de mol is leuk, maar De Mol is heer en meester.

 14. Max

  WIDM is al jaren over de houdbaarheidsdatum heen. Misschien eens een editie proberen met de boeren uit BZV.

 15. Anonymous

  Die Art moet ‘s een tijdje zijn porum houden.

 16. Anonymous

  @Frits De waarheid is soms hart en negatief helaas.

 17. Anonymous

  hard bedoel ik

 18. Annoniemus

  Dan mag Art dat eens haarfijn uitleggen waarom dat zo is , of zijn hij en BN ers übermenschen ????????

 19. aammehoela

  De jaloersheid van de CO-fanboys druipt er weer vanaf. Wat de BN’-ers betreft: ken ook lang niet iedereen die meedoen. Kijk weinig CO-programma’s, maar ook lang niet alles bij de PO, vandaar.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.