Albert Verlinde gunt Jinek het late-avond-goud

Geplaatst op Thu 16 Mar 2017 om 16:30

Albert Verlinde vindt het heel knap dat Eva Jinek met haar programma Jinek is uitgegroeid tot de winnaar onder de late-night-talkshows. Dat zegt de RTL 4-ster in zijn column in TROS Kompas. Sinds de jaarwisseling heeft NPO 1-ster Jinek rake klappen uitgedeeld aan RTL Late Night, de talkshow in crisis van RTL 4. Hoewel Humberto Tan zijn collega is, deelt Verlinde toch complimenten uit aan Jinek. “Ik vind het echt fantastisch voor Eva dat dit gebeurt“, zegt de showkenner onomwonden.

Jinek heeft hier hard voor geknokt, meent Verlinde. “Haar weg naar de top was snel, maar ging niet alleen over rozen.

Verlinde doelt erop dat Jineks overstap van nieuwslezeres naar talkshowhost niet altijd even vlekkeloos verliep. “De zondagochtendshows van WNL waren geslaagd, maar later pogingen strandden en ook de huidige latenightshow begon niet denderend, met vooral gedoe over de bank.

Toch zette Jinek door. “En ze laat nu aan alle criticasters zien waartoe ze in staat is. Humberto en Jeroen hebben het nakijken. Het is Eva van harte gegund!

Ruzie Verlinde – Jinek

Verlinde is niet altijd zo positief geweest over Jinek. Eén dag nadat Jinek in 2013 zei dat het presenteren van RTL Boulevard niet goed zou zijn voor je geloofwaardigheid, begon de showkenner een lastercampagne tegen de presentatrice.

Verlinde riep in juli 2013, één dag na Jineks uitspraak, dat hij het belachelijk vindt dat er geld wordt gespendeerd aan haar nieuwe talkshow, omdat er genoeg aanbod zou zijn. “Het gaat om dertig afleveringen van 30.000 euro en dat is dus negen ton om iemand tevreden te houden. Dat vind ik belachelijk veel geld.

Enkele maanden later zei Verlinde dat er best nog wat bezuinigd kan worden bij de Publieke Omroep. “Ik denk dat er best nog wat extra bezuinigd kan worden. Ik kan bijvoorbeeld zo de zondagmiddagshow van Eva Jinek aanwijzen die een miljoen heeft gekost en niet nodig was geweest.

Weer enige tijd later gaf Verlinde aan liever iets anders te zien op het tijdstip van de Jinek-show. “Waarom zendt de publieke omroep op dat tijdstip niet de prachtige documentaires uit die nu vaak na twaalven te zien zijn?

Het kantelpunt in hun verstandhouding was hun gezamenlijk optreden in de RTL 4-talkshow Linda’s Zomerweek in augustus 2014.

Foto: VARA
13 Reacties op “Albert Verlinde gunt Jinek het late-avond-goud”


 1. Anonymous

  “Het kantelpunt in hun verstandhouding was hun gezamenlijk optreden in de RTL 4-talkshow Linda’s Zomerweek in augustus 2014.”….daar heeft Jinek verklapt altijd VVD te stemmen. Toen was het ineens koek en ei en compliment aan Jinek voor en na…Nee enige rancune is Verlinde vreemd…oh wacht…

 2. Remi

  Ik moet heel eerlijk zeggen, zijn voormalige echtgenoot deed het láng niet slecht op de verkiezingsavond bij RTL. Haarscherpe analyses.

  Ik vond trouwens het programma van RTL veel beter dan dat op Nederland 1. Daar gebeurde namelijk niet zoveel.
  ‘Saai’ is wat het eerst in me opkomt.

  Komplimenten aan RTL voor de verkiezingsavond.
  Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht,
  maar naar mijn mening hebben ze het oprecht goed gedaan.

  Mag ook wel eens gezegd worden denk ik, voor wat het waard is !

 3. Beau van Erven Ikink

  Nederland Kiest op NPO1 was werkelijk té saai. Al die grijze mannen aan tafel, dat had echt beter gekund. De gasten bij RTL waren doorgaans beter, al zaten er ook mensen aan tafel bij Humberto die ik niet begreep. Wat deed bijvoorbeeld Victor Reinier met zijn enorme vieze baard daar? Sinds wanneer heeft hij verstand van politiek? En Olcay Gulsen? Waarom?

 4. francis Beukeveld

  Omdat Olcay Gulsen zo goed als failliet is, dus die pakt alles aan om geld te verdienen met haar dikke kop.

 5. Arnoud Tempelman

  Kan iemand eens aan Jinek uitleggen wat moiré is.

 6. Kees de Chinees

  Thierry Baudet kletst vrolijk uit zijn nek in Pauw & Jinek. Eerst zegt hij in letterlijk dat “ChristenUnie en D66 de grenzen wagenwijd open willen houden”, om slechts enkele minuten later, als Jinek hem een vraag stelt over de grenzen die dicht zouden moeten, te antwoorden met: “Grenzen dicht, dat vind ik altijd een heel rare term, want het gaat om grenzen controleren.”

  Zo werkt het dus niet, hè. Als “grenzen dicht” een rare term is, dan is het tegenovergestelde, de door hemzelf gebezigde term “grenzen wagenwijd open”, dat ook.

 7. G

  Turkey turkey dizzy mans band geweldige nummer utube …

 8. Anonymous

  @ Kees de Chinees

  Je bent niet dom, je bent oerdom.

 9. Wolf

  @ Kees de Chinees. 23.51 uur .Er is nog ZO gezegd ! Een stem op links is een VERLOREN stem , wanneer dringt dat eens door die dikke plaat voor uw kop heen ? . U kunt wel krijsen en huilen maar u hebt VERLOREN ! Wen er maar aan, Rechts heeft gezegevierd.

 10. Henk II

  Keesde chinees , Kletsmeijer.

 11. Anonymous

  Als ik de mensen uit Thierry”s zakenkabinet zag , dan gaan de grenzen echt niet dicht . Leek of hij de database van Speakers Academy had geplunderd .

 12. Arnoud Tempelman

  Baudet heeft wel drie keer een schone slip aangedaan gisteren, zo opgewonden over alle aandacht.

 13. Annoniemus

  Tja als Albert Verlinke het vind dan is het zo he .

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.