AD snoeihard: ‘3FM zakt verder weg in moeras’

Het dramatische nieuws over de volledig ingestorte luistercijfers van NPO 3FM ontgaat ook de landelijke ochtendbladen niet. ‘Marktaandeel Radio 3FM is laagste van deze eeuw’, kopt NRC. En AD: ‘3FM blijft maar zakken’. Dat is te lezen in de kiosk. 3FM is het jaar begonnen met het laagste marktaandeel van de eeuw tot nu toe: 5,0 procent. Het station is nu zelfs ingehaald door golden-oldies-zender Radio 10. Het NRC Handelsblad wijst zijn lezers vandaag op ‘een halvering in drie jaar tijd’.

Het inzakkende luistercijfers van de ‘eens zo succesvolle zender’ komt volgens het NRC mede door het vertrek van de bekende dj’s als Coen Swijnenberg, Sander Lantinga en Gerard Ekdom. Ook is de ochtendshow van Giel Beelen gestopt.

Het AD meldt zijn lezers dat 3FM ‘verder weg zakt in het moeras’. “3FM scoort al lange tijd dramatische luistercijfers en een keerpunt wil maar niet komen.”

Ook het AD wijst op het vertrek van kopstukken. “Het lijkt erop dat de jonge luisteraar het ‘nieuwe 3FM’ niet accepteert.”

Ook een vast baken als Serious Request heeft niet meer de aantrekkingskracht van vroeger. Daarnaast is er de stijgende populariteit van muzikale streamingplatforms als Spotify.”

Foto: 3FM

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen