3FM tevreden over Domien als opvolger Giel Beelen

Basyl de Groot, zendermanager van de noodlijdende zender NPO 3FM, is tevreden over de opvolger van Giel Beelen. Dat zegt hij vandaag in de Metro. Domien Verschuuren is sinds dit jaar dé ochtendspits-dj van de zender. “Je zet een relatief onbekende discjockey op de belangrijkste plek van de zender en dat heeft tijd nodig. En die tijd krijgt-ie. Ik vind het een ontzettend plezierig programma. Ik hoor veel muziek en het is fris. Hij heeft heel direct contact met luisteraars“, zegt hij.

Vooral het contact met de luisteraar vindt De Groot belangrijk. “Dat is iets wat even is weggeweest en wat ik heel belangrijk vind bij 3FM. Ik wil radio maken die dicht bij de luisteraars staat.”

Zijn er dingen die beter kunnen in Verschuurens programma? “Dat is een beetje flauwe vraag. Nee. Gewoon volhouden, dat geldt eigenlijk voor ons allemaal.

3FM zit momenteel in een dip: nog nooit eerder deze eeuw scoorde het station zo slecht. Luistert de jeugd tegenwoordig niet veel liever Spotify? “Als radiomakers denken ‘o jee, er is Spotify, laten we dan ook maar zo veel mogelijk achter elkaar draaien wat mensen willen horen’, gaat het mis.”

Ik wil dat we met de energieke club mensen die we hier hebben gaan zorgen dat we de meerwaarde van radio pakken. Radio kan een moment creëren. Daar geloof ik heilig in“, besluit De Groot in de krant.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen