Yvon Jaspers’ blonde haar wappert in de wind

NPO 1’s kijkcijferkanon Boer Zoekt Vrouw is dit jaar beter dan ooit te volgen voor blinden en slechtzienden. De datingshow wordt vanaf vanavond aangeboden met audiodescriptie, gesproken beschrijvingen bij wat er in beeld gebeurt. Dat heeft de tv-zender laten weten. Boer Zoekt Vrouw met audiodescriptie is ook leuk voor mensen die wel normaal kunnen kijken. Het lijkt een soort Lucky TV, maar dan zonder humor. “Yvon houdt zich stevig vast. Yvons blonde haar wappert in de wind“, klinkt het.

De audiodescriptie legt de kijker zelfs uit dat de ene scène over gaat in de andere scène. “Het beeld wordt zwart.

Na het zwarte beeld is het weer dag. “Donkere vrouwen in kleurrijke gewaden lopen langs een weg. Mark en Yvon zitten in een bootje. Mark geeft gas.

Ook de bootscène wordt nauwkeurig beschreven. “De neus van de boot komt los van het water. Helemaal voorin zit een zwarte hond.

Kijkers kunnen de audiodescriptie opvragen via de app Earcatch, die ervoor zorgt dat de omschrijvingen synchroon lopen met de uitzendingen van Boer Zoekt Vrouw. De audiodescriptie is betaald door de Vereniging Bartiméus Sonneheerdt.

De NPO is er blij mee. “Door Boer zoekt Vrouw International ook aan te bieden met audiodescriptie wordt bijgedragen aan de ambitie van de NPO om voor alle Nederlanders toegankelijk te zijn.

Vorig jaar werden de series Tessa (BNN) en Alleen op de wereld (VPRO) en de Telefilms al met audiodescriptie aangeboden. Binnenkort maakt de NPO bekend welke tv-programma’s er dit jaar nog meer met audiodescriptie zullen worden aangeboden.

Een voorproefje van Boer Zoekt Vrouw met audiodescriptie kunt u bekijken op de NPO-site.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen