WNL-ster Roos woest over ongelijke behandeling

WNL-ster Roos Moggré wordt er helemaal niet lekker van dat zij steeds de vraag krijgt hoe ze haar tv-werk nou combineert met het moederschap. Dat heeft de presentatrice gezegd in ’t Wordt Nu Laat op Radio 2. Mannen krijgen nooit die vraag, briest Moggré op de radio. “Ik stoor me er mateloos aan aan de ongelijkheid tussen man en vrouw. Die is er echt. Dat wist ik zelf eigenlijk ook niet, totdat ik een kind kreeg. Weet je het vaak mensen aan mij vragen: ‘Hoe doe jij dat dan met je werk enzo?’”

Moggré heeft haar kind verwekt samen met een man en hij krijgt nóóit die vraag, stelt ze. “Aan mijn vriend wordt het nooit gevraagd, terwijl wij het ouderschap delen. Hij heeft het net zo ‘pittig’ – of je kunt ook zeggen: net zo makkelijk – als ik. Die vraag is niet gewoon om aan een man te stellen en dat irriteert me mateloos.”

De presentatrice denkt te weten waar dit is ontstaan. “Weet je wat ik denk? Vrouwen krijgen natuurlijk verlof als ze zwanger zijn en mannen niet. Daar kun je van alles van vinden, maar volgens mij zou het de gelijkheid qua werk wel verhogen als mannen ook verlof zouden kunnen krijgen. Dan maakt het voor een werkgever niet meer zo veel uit of je nou een man of een vrouw in dienst neemt.”

Weet je hoeveel vrouwen terugkomen naar het werk en er dan eigenlijk geen plek meer is of een andere functie krijgen? Ik heb heel veel vriendinnen die heel erg gediscrimineerd worden na hun zwangerschap.”

Moggré besluit het interview met een feministische kreet: “Ik ben niet van het klagen, maar ik vind wel dat het 2017 is en dat het over moet zijn met het glazen plafond. Er moeten meer vrouwen in directieposten etcetera.”

Foto: Mokkels.nl

Meer in WNL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen