Winston: ‘SBS biedt beter totaalplaatje dan RTL’

Winston Gerschtanowitz, die vorige maand verraste met zijn plotselinge overstap van RTL 4 naar SBS 6, denkt dat SBS adverteerders een beter totaalplaatje biedt dan RTL. Dat zegt de presentator in een interview met Het Parool. Volgens Gerschtanowitz zit SBS in de lift omhoog. “Er is een hoop gebeurd bij de zender. Ze hebben een heel diep dal gekend. Ik hoorde om me heen al een tijdje dat het langzaam beter gaat. De combinatie van SBS en Sanoma is heel sterk“, zegt hij.

Sanoma en SBS beschikken over meer soorten media dan RTL, aldus Gerschtanowitz. “Het totaalplaatje voor de adverteerder – waar ik meteen naar kijk – heeft SBS beter op orde dan RTL. Alles is aanwezig in de organisatie: er zijn gedrukte media, de internetomgeving is op orde en er zijn tv-zenders. Dat is best uniek.”

Gerschtanowitz vindt het leuk om SBS een beetje aan te duwen. “Wat is er nou leuker dan met een partij die een beetje weggezakt is weer tot grote hoogte te groeien?

Er is volgens Gerschtanowitz slechts één reden voor zijn overstap: bij SBS kan hij wél grote shows doen en bij RTL niet. “RTL is in vergelijking met SBS luxe ingericht: er zijn veel presentatoren zonder vast programma. Met hen worden telkens afspraken gemaakt over nieuwe programma’s.”

Er waren ‘meer wachtenden’ op studioprogramma’s, aldus Gerschtanowitz. “Dan ben ik zakelijk genoeg om zelf antwoord te geven op de vraag of mijn ambities haalbaar waren bij RTL. Nee, dus. Toen gaf John me ineens de kans om bij SBS aan de slag te gaan.

Gerschtanowitz heeft een goede verhouding met John de Mol, die deels eigenaar is van SBS. Tot vorig jaar was hij lange tijd zijn rechterhand bij Talpa Media.

Een uitgebreid interview met Winston Gerschtanowitz in Het Parool kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen