Winston: ‘SBS biedt beter totaalplaatje dan RTL’

Geplaatst op Sat 04 Feb 2017 om 14:00

Winston Gerschtanowitz, die vorige maand verraste met zijn plotselinge overstap van RTL 4 naar SBS 6, denkt dat SBS adverteerders een beter totaalplaatje biedt dan RTL. Dat zegt de presentator in een interview met Het Parool. Volgens Gerschtanowitz zit SBS in de lift omhoog. “Er is een hoop gebeurd bij de zender. Ze hebben een heel diep dal gekend. Ik hoorde om me heen al een tijdje dat het langzaam beter gaat. De combinatie van SBS en Sanoma is heel sterk“, zegt hij.

Sanoma en SBS beschikken over meer soorten media dan RTL, aldus Gerschtanowitz. “Het totaalplaatje voor de adverteerder – waar ik meteen naar kijk – heeft SBS beter op orde dan RTL. Alles is aanwezig in de organisatie: er zijn gedrukte media, de internetomgeving is op orde en er zijn tv-zenders. Dat is best uniek.”

Gerschtanowitz vindt het leuk om SBS een beetje aan te duwen. “Wat is er nou leuker dan met een partij die een beetje weggezakt is weer tot grote hoogte te groeien?

Er is volgens Gerschtanowitz slechts één reden voor zijn overstap: bij SBS kan hij wél grote shows doen en bij RTL niet. “RTL is in vergelijking met SBS luxe ingericht: er zijn veel presentatoren zonder vast programma. Met hen worden telkens afspraken gemaakt over nieuwe programma’s.”

Er waren ‘meer wachtenden’ op studioprogramma’s, aldus Gerschtanowitz. “Dan ben ik zakelijk genoeg om zelf antwoord te geven op de vraag of mijn ambities haalbaar waren bij RTL. Nee, dus. Toen gaf John me ineens de kans om bij SBS aan de slag te gaan.

Gerschtanowitz heeft een goede verhouding met John de Mol, die deels eigenaar is van SBS. Tot vorig jaar was hij lange tijd zijn rechterhand bij Talpa Media.

Een uitgebreid interview met Winston Gerschtanowitz in Het Parool kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
40 Reacties op “Winston: ‘SBS biedt beter totaalplaatje dan RTL’”


 1. Vrede

  Hem begrijp ik wel maar persoonlijk hou ik niet van de ‘grote’ shows.
  Ik geniet op sbs juist van de meer serieuze programma’s zoals Een Graf Zonder Naam, Undercover in Nederland en Moord of Zelfmoord. Ook Reportage kijk ik wel vaak en een programma zoals Peter R de Vries mis ik nog steeds.
  Rtl bied alleen maar rare entertainment.
  Ik zie het liefst meer mensen zoals Kees van der Spek in allerlei programma’s op sbs dan dat ze het blijven proberen met grote shows. Tot nu toe is het vooral dus de zondagavond dat ze mijn aandacht krijgen.

 2. M

  En over een paar jaar komt die weer met hangende pootjes terug bij rtl

 3. RT

  Altijd hetzelfde riedeltje van mensen die van RTL naar SBS vertrekken. En over een paar jaar weer met hangende pootjes terug inderdaad. Als ze die slijmben dan nog willen bij RTL.

 4. RT

  *slijmbal

 5. Anonymous

  Winston G = GAAAAAAP!

 6. edjuh

  Valt mij op dat ze idd zodra ze een overstap maken naar andere zender dat ze meteen zo erg slijmen. Bah hou ik niet van Rtl wees blij dat hij dan weg is. SBs groeiend nou denk dat maar niet hoor. Nu heeft idd RTL Tegenslagen op tv Maar let maar op die komt dadelijk ook met meer show’s en spelprogramma”s let maar eens op??? Deutscheland is al bezig met ouwe spellen terug te halen.:D

 7. Annoniemus

  John de Mol tegen W G , weet je nog dat ik jou directeur heb gemaakt bij Talpa , ja meneer de Mol , welnu W G jij neemt NU ontslag bij RTL en gaat voor mij bij SBS6 showprogramma ‘s doen die ook niet bekeken worden !!

 8. Martijnjdd

  @Vrede: Dat zijn inderdaad ook de programma’s die ik het meest interessant vind op SBS. Human interest in combinatie met een aantal dramaseries past beter bij SBS6. Je ziet ook dat de overstap van Frank Visser tot nu toe de enige is die succesvol is geweest voor SBS. Alle ‘showbizz-overstappers’ behalen niet het gewenste resultaat: Jochem, Irene, Beau, Bridget, …

 9. Anonymous

  Ze hebben alles alleen kijkt er bijna niemand naar alle zenders van SBS en ook leest er bijna niemand meer die tijdschriften.

 10. Bart V.

  Jongeren kijken helemaal geen tv meer (op de bank met een zak chips, ja hoor) en ouderen met een beetje verstand en moe van al die onderbrekingen voor reclame en promotie switchen naar on demand. Lekker kijken zonder SBS RTL of NPO logo’s en zonder onderbrekingen wanneer je wilt en waar je wilt. Je hebt echt geen BNN nodig voor Homeland.

 11. winstonnetje

  winston is iemand zonder inhoud, die vlgs mij thuis niets te vertellen heeft en waar zijn lieve, zo gewoon gebleven divaatje Renate de broek aan heeft, waar om draagt hij trouwens zijn trouwring nooit, verdwijn toch gewoon van de buis, maar dat mag natuurlijk niet van zijn arrogante wederhelftje die buitengewoon getalenteerde showbizzkletster Renate

 12. Oja

  Winstons nieuwe productiebedrijf is nieuwe speel tje van John na exit. Sbs move is cadeau en façade voor echte werk: dffrnt zit nu all diep in tmg. Hoezo wil john tmg behouden voor nl. Voor zichzelf eerder.

 13. Marcel

  Wat een ongekende blaaskaak is dit ventje toch. Mooie woorden, maar totaal inhoudsloos. En nu hij daar programma’s gaat doen dan gaat het helemaal goed komen? Laat me niet lachen.
  Komende week laatste week Winston bij Boulevard…week kan me niet vlug genoeg voorbij zijn…next!

 14. peter

  Hij heeft gewoon gelijk bij RTL is de programmering een warboel

 15. Walter

  Marcel, je slaat complete onzin uit!

 16. Anonymous

  @Marcel Winston heeft echt wel een groei gemaakt. Hoe hij Miljoenenjacht deed toen Linda er een keer niet was zie ik niemand anders van RTL zo doen (behalve Beau) dan hij. Hij deed het echt fantastisch. Ook in zijn rol bij Boulevard werd hij steeds beter. Je kon wel merken dat hij iets deed met de kritiek. Steeds vaker de laatste jaren ging tegen Albert in. Ook het nieuwe Boulevard doet hij goed. Beter dan Ruben. Die laatste er uit en Beau afwisselen met Frank Dane.

  Over SBS6, Winston zegt dat ze qua mediabedrijf eigenlijk alles in huis hebben bij SBS. Eigenlijk beter dan elk ander bedrijf. Alleen hebben ze helaas niet de juiste mensen in huis om het tot een succes te maken. Het word tijd dat Sanoma de boel verkoopt. Nu wordt er te weinig geld verdiend door iedereen en de kijker is de dupe.

 17. pietje pisnicht

  Lekker ventje eerst zakken vullen bij RTL daarna RTL een doodschop geven en een mes in de rug. Hoe kun je echt alles bij denken maar dit is echt vals.

 18. Anonymous

  De Goden die bij rtl werken kraken sbs altijd af, maar als ze de kans krijgen, gaan ze er wel werken.

  Ik hoop van harte dat rtl letterlijk in elkaar zal zakken met hun arogant gedrag.

  Wat is er nu van Beau en Birgit, Nance terecht gekomen?
  De eerste twee zitten in een ander roddel programma, Nance kon vertrekken.

  Die mooie programma’s waar blijven die?

 19. Marcel

  @Walter: onderbouw dat eens? Met dit soort loze kreten kan ik niets.

  @Anonymous
  zaterdag 04 februari 2017 om 16:41: Hoi Winston, vriend van Winston of andere belanghebbende van de persoon Winston…

 20. Ton

  @Marcel: hahaha, onderbouwing en reageerders van MC gaat niet samen. Verspilde moeite, laat lekker gaan joh dat soort figuren.

 21. piet

  Volgens is mij Winston naar SBS gegaan omdat zijn vrouw Renate daar ook werkt.Dat gezeur over beter totaalplaatje.

 22. Walter

  Ik voel een samenzwering tegen mijn persoon op deze site…

 23. Freddie

  Er zullen nu heus wel spanningen zijn bij RTL! Het gaat niet meer zo lekker en er worden vreemde keuzes gemaakt (Ruben naar Puur Geluk, diagnose gezocht hh). Ik ben het verder eens met wat er eerder wordt gezegd: Geen studio-amusement op SBS maar meer human interest. Haal een John vd Heuvel binnen.

 24. Marcel

  Meer amusement doet de zender geen goed, dat moge duidelijk zijn. Alles in dat genre faalt genadeloos na de eerste aflevering, met Human Interest roep ik al jaren, daar is winst in te behalen. Niet met amusement. Feit.

 25. Anonymous

  @Marcel Ik ben niet Winston en ook geen vriend etc. Ik zeg gewoon wat ik gezien heb. Jij blijkbaar die aflevering van Miljoenenjacht niet gezien. Als je hem gezien had en je hebt er echt verstand van dan was je het met me eens geweest.

  En op wat je daar weer als laatste zegt: Een hoofdzender vul je niet alleen met human interest. Bij SBS moet men niet met het zelfde soort amusment komen als wat de concurrentie brengt. Dat is pas een feit! Dat er qua aansturing van de zender mensen zitten die er geen verstand van hebben als mede adverteerders die maar wat doen omdat ze dat altijd al zo doen is ook een feit!

 26. Anonymous

  Presenteren bij RTL en produceren voor SBS gaan niet samen. Hij was nooit critisch op SBS of vriendjes

 27. Marcel

  @Anonymous
  zaterdag 04 februari 2017 om 19:14: mmm, ok. Na je reactie gelezen te hebben kom ik toch maar tot 1 conclusie en dat is dat je totaal geen verstand hebt van TV…Bye bye!

 28. Anonymous

  Dáág @Marcel; R0t lekker op hier’

 29. Anonymous

  @Marcel Ik heb er zeker wel verstand van. En jij ook want vaak ben ik het ook met je eens. Alleen vandaag heb je een slechte dag geloof ik. We zijn het niet eens. Dat kan ook wel eens toch.

 30. Walter

  Anonymous (19:34) en Marcel; ga allebei weg! Jullie slaan beiden onzin uit!

  Groeten uit Duitsland.

 31. Walter

  +

  Laat me met rust! Ik ben Sportschau aan het kijken…

  Groeten uit Deutschland.

 32. Anonymous

  @Walter Jammer ik was het nog wel met je eens. Overigens ben ik eerste van 19:34 niet.

 33. Walter

  @19:40

  Je hebt ook zoveel mensen die Anonymous zijn op deze site… (haha –> Duitse humor).

 34. Anonymous

  @Walter Klopt! Iedereen zijn eigen naam of standaard nickname zou het beste zijn maar daar is het helaas de site niet naar.

 35. Hank

  Persoonlijk ben ik geen fan van Winston. Maar hij gaat in ieder voor zijn carrière en ambities. Hij werkt daar naar mijn mening hard voor. En wat dan nog, al zou hij over drie jaar terugkeren naar RTL. Heb je dan gefaald ofzo? Ik denk het het. Mensen die hier zo negatief en hersenloos reageren moeten eens in de spiegel kijken of ze zelf wel goed bezig zijn.

 36. Anonymous

  Hank👍

 37. Marcel

  @Anonymous
  zaterdag 04 februari 2017 om 19:34: niet voor jou droeftoeter.

 38. Anonymous

  multihyphenate is de nieuwe zi ek te waar we aan naar de k l o t e gaan.

 39. Anonymous

  hij gedraagt zich als een jonge reinout. Gaat hetzelfde pad op, zijn voorbeeld denk ik.

 40. SBSmedewerker

  Wij zijn heel blij met Renate en Winston!
  .
  .
  .

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.