Wilfred Genee uit forse kritiek op RTL Late Night

Wilfred Genee denkt dat de kijkcijfers van RTL Late Night zijn ingestort, omdat de talkshow wel heel flinterdun is geworden. Dat zegt hij vandaag in interviews met het AD en De Telegraaf, die allebei uitpakken met een groot artikel over de kijkcijfermisère van Humberto Tan. Hoewel Genee net als Tan voor RTL werkt, schroomt hij er niet voor om felle kritiek te uiten op RTL Late Night, onder meer op het gastenbeleid van de redactie. “Er zitten steeds dezelfde usual suspects“, stelt hij.

Genee vindt bijvoorbeeld dat er iets te veel gasten zijn die binnenkort een nieuw RTL-programma in première zien gaan. “Late Night is een soort promoprogramma voor RTL. Collega’s komen er hun programma aanprijzen. Daardoor wordt het heel erg ons-kent-ons“, zegt hij in het AD.

Het lijkt wel alsof Tan er zelf ook geen zin meer in heeft, aldus Genee. “Ik vraag me af of hij het zelf nog wel leuk vindt. Ik bespeur een bepaalde routine bij hem. Hij heeft het ook zó druk.

Volgens Genee schnabbelt Tan er veel te veel bij. “Ik heb het idee dat hij bijna elke dag een presentatie doet, een nieuwe stoel in gebruik neemt of een jasje staat te verkopen. En ondertussen doet hij er even een latenightshow bij. Knap hoor, topsport, maar er schuilt ook een gevaar in dat je te veel doet. Misschien moet hij af en toe eens wat rust nemen.

Genee vult in De Telegraaf aan dat hij het niet gek vindt dat Eva Jinek zo veel kijkers van hem heeft afgepakt. “Eva Jinek heeft de juiste mix gevonden: minder zwaar dan Jeroen Pauw en minder luchtig dan Humberto. En ze is ook nog steeds een beetje een nieuw gezicht, dat nu alle ruimte krijgt.

Ze heeft de gunfactor en Eva ontwikkelt zich goed, ze komt steeds dichter bij zichzelf. Het is namelijk echt een leuk mens, maar op televisie bleef ze daar eerst iets van weg.

Genee’s naam wordt vaak genoemd als potentiële opvolger van Tan. Ziet hij dat zitten? “Humberto hoeft niet bang te zijn, hoor. Ik moet er niet aan denken.

Het AD-artikel en het Telegraaf-artikel over de ingestorte kijkcijfers van RTL Late Night kunt u hier en hier lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen