Wilfred Genee uit forse kritiek op RTL Late Night

Geplaatst op Fri 17 Feb 2017 om 10:45

Wilfred Genee denkt dat de kijkcijfers van RTL Late Night zijn ingestort, omdat de talkshow wel heel flinterdun is geworden. Dat zegt hij vandaag in interviews met het AD en De Telegraaf, die allebei uitpakken met een groot artikel over de kijkcijfermisère van Humberto Tan. Hoewel Genee net als Tan voor RTL werkt, schroomt hij er niet voor om felle kritiek te uiten op RTL Late Night, onder meer op het gastenbeleid van de redactie. “Er zitten steeds dezelfde usual suspects“, stelt hij.

Genee vindt bijvoorbeeld dat er iets te veel gasten zijn die binnenkort een nieuw RTL-programma in première zien gaan. “Late Night is een soort promoprogramma voor RTL. Collega’s komen er hun programma aanprijzen. Daardoor wordt het heel erg ons-kent-ons“, zegt hij in het AD.

Het lijkt wel alsof Tan er zelf ook geen zin meer in heeft, aldus Genee. “Ik vraag me af of hij het zelf nog wel leuk vindt. Ik bespeur een bepaalde routine bij hem. Hij heeft het ook zó druk.

Volgens Genee schnabbelt Tan er veel te veel bij. “Ik heb het idee dat hij bijna elke dag een presentatie doet, een nieuwe stoel in gebruik neemt of een jasje staat te verkopen. En ondertussen doet hij er even een latenightshow bij. Knap hoor, topsport, maar er schuilt ook een gevaar in dat je te veel doet. Misschien moet hij af en toe eens wat rust nemen.

Genee vult in De Telegraaf aan dat hij het niet gek vindt dat Eva Jinek zo veel kijkers van hem heeft afgepakt. “Eva Jinek heeft de juiste mix gevonden: minder zwaar dan Jeroen Pauw en minder luchtig dan Humberto. En ze is ook nog steeds een beetje een nieuw gezicht, dat nu alle ruimte krijgt.

Ze heeft de gunfactor en Eva ontwikkelt zich goed, ze komt steeds dichter bij zichzelf. Het is namelijk echt een leuk mens, maar op televisie bleef ze daar eerst iets van weg.

Genee’s naam wordt vaak genoemd als potentiële opvolger van Tan. Ziet hij dat zitten? “Humberto hoeft niet bang te zijn, hoor. Ik moet er niet aan denken.

Het AD-artikel en het Telegraaf-artikel over de ingestorte kijkcijfers van RTL Late Night kunt u hier en hier lezen via Blendle.

Foto: RTL
54 Reacties op “Wilfred Genee uit forse kritiek op RTL Late Night”


 1. Kees D

  Ik weet het nu wel en hoef niet dezelfde analyse de komende dagen uit de mond van Keyl, Mies, Maxim, Van der Togt, De Rijdende Rechter, meneer Kactus en Pino van Sesamstraat. Is er nog nieuw nieuws, MC?

 2. Maarten

  Komt er eigenlijk nog een Nationale IQ test dit jaar? Vorig jaar voor het eerst bij RTL en meestal is het in Januari maar je hoort er niks over.

 3. HansrZ

  Genee is uitgekeken op zijn “steeds dezelfde” hij heeft ook een klein vast groepje die zelfs constant herhalen van wat ze al tot vervelens toe herhaalt hebben.
  Blijkbaar is dat dan nog niet uitgewerkt, maar Wilfred staat te popelen om de plek van Humberto over te nemen. Van mij mag ie, naar Humberto kijk ik allang niet meer, VI nog wel na opnemen en veel doorspoelen (reclameblokken)

 4. Norvo

  Wel erg makkelijk scoren voor Genee, die er in VI geen geheim van maakt dat er een koude oorlog tussen hem en Humberto gaande is. Wilfred en Johan zijn niet welkom bij RTL Late Night, na dit interview al helemaal niet meer.

 5. Anonymous

  @Maarten Ik vroeg me dat dus ook af kan er niks over vinden. RTL draait programma’s die ze overnemen van NPO meteen de nek om, bv. Dit was het nieuws en De Lama’s.

 6. Anonymous

  Wat een grote onzin. Als er niks te melden is hoeft men ook geen nieuws te gaan fabriceren om vervolgens dezelfde nepnieuws alweer te gaan rechtzetten. Tan doet het prima en zijn programma is echt fijn om naar te kijken. Wie sensatie wil moet naar sensatiefilms gaan kijken.
  Het is pas erg als met nieuws gaat fabriceren en overdrijven over dingen die er niet zijn!

 7. Anonymous

  Gene is een gene (Schande) voor de Nederlandse tv. Dag in dag uit ruziën op tv en stress bij mensen uitstralen in plaats van het fijne gevoel dat Tan wel weet over te brengen.

 8. Marion

  Dit zegt zo veel over precies hoe Wilfred is. Wat een enfbek is deze man toch. Aandachtsverslaafd ik zelfs JE collega’s zo af te gaan vallen om te scoren.
  Ik word misselijk van die man.

 9. Anonymous

  Alsof wij niet uitgekeken naar hem en die bejaarde hippie zijn die alleen maar negativisme in de ether rondstrooien. Eentonig gezeik van onze belastinggeld. Weg met die zieke figuren!

 10. Anonymous

  Dit land heeft mensen zoals Tan nodig, vooral in deze roerige tijd vol haat naar anderen.

 11. Anonymous

  @Marion Hij zegt waar het op staat. Ik kan niet tegen engnekken als Humberto Tan. Dat neppe en dat slijmen. Bah!

 12. Mousy

  Marion, precies!

  Maar ja, van je collega’s moet je het hebben.

 13. Anonymous

  @11:32 Ha Ha! Dat fijne gevoel dat Tan weet over te brengen! Tan kan helemaal niets en moet weg daar!

 14. Anonymous

  Marion waarom kijk jij dan? Ga gamen of zo, hoef je je niet meer te ergeren.

 15. Anonymous

  Wie horken televisie wil moet maar naar horken programma’s gaan kijken. Wij kijken hiet graag naar beschaafde Tan!

 16. kampie

  Marion
  vrijdag 17 februari 2017 om 11:35

  Genee wordt om zn mening gevraagd, nee dat zullen ze bij jouw nooit doen!

 17. kampie

  Anonymous
  vrijdag 17 februari 2017 om 11:45

  lekker gibberend en glijend door de avond heen, en maar neplachen en dansen

 18. Anonymous

  Wilfred heeft gelijk.
  Hij is misschien een goeie opvolger voor Tan.
  Wilfred kan goed interviewen, hebben we gezien met Sylvana,
  zij had het erg moeilijk en was zeer geirriteerd door zijn vragen.

 19. Anonymous

  Late Night is alleen nog maar een promotieprogramma voor
  RTL programma’s.
  Elkenavond zitten er RTL gasten aan tafel.
  Daar hebben kijkers geen zin meer in.
  Als dat niet stopt, blijft er niets over van Late Night.

 20. Joop55

  RTL Voetal Inside zou dat tijdslot makkelijk kunnen overnemen.

 21. Kees D

  Anonymous (11:47): Bij wie niet? ;-)

 22. Francis

  Lieve Humberto, poppendopje, ik weet dat je vrouw het goed vind, wat wij samen hebben, maar . Je moet gewoon verder, ook qua werk, maar ook qua liefde. De koek is op thuis. X

 23. Anonymous

  Bij Tan krijgt iedereen een kans om zijn zegje te doen op tv, maar bij Genee komt zelfs een miertje er niet tussen, bang dat het kleine miertje ze overtreffen. Dus blijven ze bij Genee draaien op herhaling en nog eens herhaling waar men groen en en geel van wordt van verveling. Het spuugt spat zowat uit hun verlepte monden. En hun wangen hangen slap onder hun kaken.

 24. tomytomy

  beste Tan, je, wij gaan het niet maken in Nederland. Waarom niet omdat je de waarheid niet mag zeggen. Pak terug, laat je niet kennen. Eerlijk en rechtvaardig dan kom je overal. Tan je slijmt te veel mee met die witmangs. Vergeet niet die grappen wat ze maken he zwartjeee of appiee ze menen het ook nog. Laat je uiterlijk fris, fruitig en schoon spreken, kijk om je heen alle presentatoren zien er niet fris uit. Nogmaals niets met discriminatie te maken. Dit zijn harden feiten. Ik stond te plassen, hoor ik een collega van mijn vragen aan een andere collega waar is die zwarte ziek zeker en toen antwoorden ik die zwarte staat te plassen. De volgende dag heeft hij zicht ziek gemeld en heb hem nooit meer gezien. Waar gebeurd verhaal……

 25. Ron

  Dat RTLLN een promotieshow is voor RTL shows ben ik het gedeeltelijk mee eens. Maar zie ik ook vaak van andere zenders gasten aanschuiven. Deze week nog Alberto Stegeman om maar een voorbeeld te noemen. Dus RTLLN is een grote RTL promotieshow vind ik wat te makkelijk. Het zit hem met name in die serieus bedoelde onderwerpen. Daar slaat Tan de plank mee mis.

 26. Piet Patat

  @Ron

  Dat er ook eens iemand van een andere zender aanschuift weerlegt niet dat het één grote promotieshow is voor RTL-programma’s.

 27. Rubicon

  Genee zou het ook niet redden. Hij ‘komt namelijk te dicht bij zichzelf’ En dat is een arogante tikkeltje rancuneuze vol van zichzelf zijnde man. We hebben inmiddels gezien in quizjes en sportprogramma’s die hij zelf moest dragen dat dat niet werkte/scoorde. Hij leeft bij de gratie van zijn tafelheren.

 28. Meijer

  Tan heeft gewoon even een dipje…komt wel weer goed…maar niet vanzelf…de concurrentie is moordend…en alles is geoorloofd…

 29. John G.

  Ik kan me totaal vinden in de woorden van Wilfred Genee. alleen heb ik een gevoel dat hij late night toch best wel eens zou willen overnemen, Wilfred kennende

 30. Ron

  @Piet Patat: daar ben ik dus niet mee eens, moge duidelijk zijn…

 31. Blubdub

  Per dag komt er op rtl4 meer en meer pulp.

 32. frits

  Redactie is stukken zwakker dit seizoen, blijft allemaal erg oppervlakkig en inderdaad teveel RTL promo.Verder doet Tan zoveel dat zijn geloofwaardigheid als presentator en journalist er erg onder te lijden hebben.
  Dan danst hij met zijn dochter in een TV programma ,dan weer een dans show in de Ziggodome.
  Het is teveel ,een overkill, dat breekt hem en het programma nu op !

 33. Rogier, Amsterdam

  RTL Late Night is, zoals ze dat trendy in Hilversum noemen, ‘niet urgent genoeg’. Het is een programma dat weliswaar makkelijk wegkijkt, maar dat je ook heel makkelijk kunt missen. Vandaar dat het ook zo hoog scoort na The Voice Of Holland. Dan blijven veel mensen uit gemakzucht hangen.

 34. Anonymous

  Eva had in het begin de last van het image van Bram Moszkowicz op haar schouders, verkeerde adviezen en de status die er bij hoorde ze is nu zichzelf weer.

 35. Marcel

  Als RTL collega moet je gewoon je mond houden en nooit negatief zijn over je werkgever of je collega’s. Tijd voor een serieus gesprek tussen RTL en Wilfred G. (die overigens ook niet vies is van een schnabbel).

  Over Tan…het was gisteren weer raak: weer gefreak met muziek en onzin waar niemand op dat tijdstip mee bezig is. Onbegrijpelijk dat RTL niet ingrijpt.

 36. Oembertoh

  @ Marcel, ik heb in de commercial breaks weer lekker staan dansuhh en hysterisch staan lachuhhh, natuurlijk grijpuhhh ze bij RTL niet in. Tot vanafent om hallef ellef!

 37. Marcel

  Wat lopen er op deze site toch een randdebielen rond, best wel sneu eigenlijk.

 38. Oembertoh

  @ Marcel, er is niemand die je dwingt op deze site rond te hangen.

 39. Anonymous

  RTLLN is tegenwoordig alleen maar entertainment.
  Ook vanavond.
  Winnaar van the voice, een rapper en Beau die over
  zijn nieuwe tv programma komt vertellen.
  Dit hoort thuis is Boulevard, niet in een late talkshow.

 40. echtwaar

  Zit Wilfred Genee te solliciteren naar RTL Late Night???

 41. Marijke

  Jawel, Wilfred, dat kun je best. Maar mijn kanjer Beau verdient eerst de eer.

 42. Angie

  Wat is die “Francis” irritant zeg,bel lekker de Privé ofzo..misschien dat die het sexleven van Humberto wél interresant vinden. Vreemdgaan doet bij elke BN’r,oud nieuws dus. Heel storend dat constante “geprik” over de échte Francis en Humberto..kinderachtig ook.

 43. Televisiefreaks

  RTL Late Night zit in de lift naar beneden en komt daar maar moeilijk meer uit. Ookal zouden Erland en de redactie besluiten om niet teveel promopraatjes van eigen programma’s meer te houden winnen ze die kijkers niet snel meer terug. Die hebben inmiddels de keuze definitief gemaakt voor de frissere Jinek. RTL kan alleen nog een grotere deuk in een pakje boter slaan door het over een geheel andere boeg te gooien met bijvoorbeeld duo presentatie.

 44. Oembertoh

  Ik bleif tot de laatste snik dansuhhh en hysterisch lachuhhh en domme vragen stellen. Mei krijguhhh ze niet weg. Tot vanafent hallef ellef.

 45. Sjantal

  Hoe is het eigenlijk met ons eenzame slipjesmodel Sylvie?

 46. A.A. Zijn

  Wat doet dat er toe?

 47. Anonymous

  Helemaal niks. Een vlucht uit de realiteit dat is dit hele forum. Punt.9

 48. Anonymous

  9 = niks6

 49. Anonymous

  @17:33 Het zou een verademing zijn!

 50. Anonymous

  @tomytomy En wat wil je daar nou eigenlijk mee zeggen?

 51. Anonymous

  @Marijke Helemaal eens! Beau hoort daar te zitten. Vanaf het begin al. Die Humberto moet er uit!

 52. TopShow

  Weer genoten van RTL Late Night!

 53. aammehoela

  De voorstanders van Zwarte Piet zijn dus afgehaakt bij Tan. Zou dat ook een reden kunnen zijn?

 54. Doe

  Aldus Genee,die een gehele bestaan heeft opgebouwd door kopiëren van meningen en businessplannen van anderen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.