Wilders verkiest carnaval boven aangepast RTL-debat

Als RTL 4 meer dan vier lijsttrekkers gaat uitnodigen voor het Premiersdebat, dan viert Geert Wilders liever carnaval. Dat zegt de PVV-leider vandaag in zijn tv-interview met Omroep WNL, om 9.00 en 23.00 uur op NPO 1. Dat heeft de omroep laten weten. Wilders bevestigt min of meer dat hij – net als VVD – het debat boycot als RTL 4 zich niet aan het oorspronkelijke plan houdt. “We hebben afspraken met RTL gemaakt. Als zij die afspraken veranderen, komen we tot een nieuw afwegingsmoment.

Eigenlijk zou de zender de lijsttrekkers van de vier grootste partijen in de peilingen uitnodigen, maar als het verschil met de nummers vijf, zes of zelfs zeven te klein is, gaat RTL 4 er meer uitnodigen. En daar heeft Wilders geen zin in. “De afspraak zou zijn dat we het met vier partijen doen, want het debat met meer partijen is een week erna al.

Wilders doelt op het Carrédebat dat een week later wordt uitgezonden op RTL 4. Daaraan doen acht lijsttrekkers mee. “Het heeft geen zin om twee weken achter elkaar hetzelfde debat te houden. Als men zich aan die vier houdt, ben ik er natuurlijk. Afspraak is afspraak.

De PVV-leider heeft zijn besluit nog niet definitief genomen. “Als het ineens andere getallen worden en het gaat lijken op het debat van een week erna, dan moet ik mezelf eens goed achter de oren krabben. Dan wordt het waarschijnlijk carnaval in Limburg.

Maar afspraak is afspraak: gaat het om de vier grote partijen, dan ben ik er natuurlijk bij.

NRC Handelsblad verwacht dat RTL 4 morgen bekendmaakt dat het Premiersdebat wordt afgeblazen.

Foto: WNL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen