Wilders-interview trekt in totaal bijna miljoen kijkers

Het interview van Rick Nieman met Geert Wilders in WNL Op Zondag hield zondagochtend vanaf negen uur 484.000 kijkers (33 procent) aan de buis gekluisterd op NPO 1. De herhaling trok ’s avonds vanaf half twaalf nog eens 453.000 kijkers (17 procent). Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het Wilders-interview heeft daarmee in totaal 937.000 kijkers gescoord, wat een behoorlijk hoge score is voor een programma van de jonge publieke omroep WNL.

WNL-baas Bert Huisjes laat weten erg blij te zijn. “Wow! Maar liefst 484.000 (ochtend) en 453.000 (avond) kijkers voor Geert Wilders en Rick Nieman bij WNL. Met streams: ruim miljoen!

Huisjes had Wilders persoonlijk uitgenodigd voor het interview. “Ik heb hem al heel vaak uitgenodigd, zoals iedereen. Hij zei: ‘Ik kom echt nog wel een keer langs voor de verkiezingen, daar kun je op rekenen.’

Hoe hij hem precies heeft uitgenodigd? “We hadden contact via de telefoon. Zo heb ik hem uitgenodigd. Ik heb hem ook laten weten dat ik niet links in de wedstrijd zit.”

Foto: WNL

Meer in WNL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen