Wesley Klein wilde via SBS 6 nieuwe Gordon worden

Wesley Klein wilde een soort Gordon worden toen hij in 2009 meedeed aan de SBS 6-show Popstars. De mensen achter het programma zaten daar echter niet op te wachten. Dat vertelt de zanger vandaag in het AD. Na het winnen van Popstars zat hij vast aan een tweejarig contract die hem verplichtte om muziek te maken die buiten zijn comfortzone lag. “Ik wilde liever dat volkse doen, iemand à la Gordon zijn. Dat is gelukt, maar dat ging niet gemakkelijk“, aldus de muzikant in de krant.

De SBS 6-show wilde helemaal geen Gordon-achtige muziek. “Vóór Popstars stond ik wel eens in een kroegje Nederlandstalig te zingen, maar het programma zocht niet zo’n soort zanger. Ik was dus eigenlijk een beetje kwaad op mijn vriendin die me stiekem had opgegeven. Ik ben het toch maar gaan proberen.”

Popstars was achteraf niet de gedroomde start van zijn carrière, zegt hij. “Ik bedoel het niet zo zwaar, maar na Popstars viel ik toch een beetje in een gat.’

Toekomstige deelnemers van talentenjachten adviseert hij in de krant (via Blendle): “Ze willen je misschien in een bepaalde hoek hebben, maar blijf zoveel mogelijk jezelf. En houd vol!

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen