‘Wat je bij de NPO ziet klopt en is niet politiek gekleurd’

Geplaatst op Thu 16 Feb 2017 om 15:05

Wat je bij de NPO ziet klopt en wordt niet bepaald door politieke belangen. Althans, dat zegt de baas van de NPO: Shula Rijxman. Rijxman, die de laatste maanden kennelijk niet naar haar eigen zenders heeft gekeken, stelt dat je bij de publieke omroep terechtkunt voor onafhankelijke en betrouwbare informatie. “Het gaat mij erom dat je een baken hebt waarop je kunt varen. Dat je weet dat wat je bij ons ziet, leest en hoort, ook klopt. En niet door politieke of commerciële belangen wordt bepaald.”

Daar kun je van op aan, aldus Rijxman. Ze stelt haar kijkers gerust: “Het maakt mij echt niet uit op wie je stemt, als je maar goed beslagen ten ijs het stemhokje in gaat!

Goed beslagen ten ijs het stemhokje in gaan, doe je door naar de programma’s van de NPO te kijken, aldus Rijxman. “De hele programmering rondom de verkiezingen is wat mij betreft een prachtig voorbeeld van de waarde van de publieke omroep voor onze samenleving.”

Alle geluiden worden vertegenwoordigd bij de NPO, meent Rijxman. “Wij zijn er om alle geluiden te laten horen en iedereen in staat te stellen zijn of haar mening te vormen. Om Nederlanders zo goed mogelijk te informeren over de wereld om hen heen. Om feiten van context te voorzien. Om de macht altijd kritisch te bevragen. Zodat je zo goed mogelijk geïnformeerd bent.”

De publieke omroep is er van en voor iedereen.”

Foto: NPO
28 Reacties op “‘Wat je bij de NPO ziet klopt en is niet politiek gekleurd’”


 1. Johan@hotmail.com

  Links propagandapraatje van deze mevrouw. NPO is scoren met sexfilmpje van Patricia Paay.

 2. BBcee

  Ik wacht nog steeds op het bericht in het journaal en op teletekst van de uitslag van het debat over Brexit in het Britse Lagerhuis. De NOS gaf hiervoor geen informatie.

  Teletekst: geen bericht over vervolging Sarkozy en dat Frank-Walter Steinmeijer is gekozen tot de nieuwe Bondspresident.

  De NPO en NOS laten nog wel wat nieuws weg…

 3. Kees D

  Geen link of iets? MC heeft dit niet overgetypt/uit zijn verband getrokken, maar zelf een interview afgenomen? Wow!

 4. watiserdan

  grapje zeker? daarom is alles zo links als het maar kan bij npo.

 5. Jan

  Toen Aleppo bevrijd werd en de mensen daar hun bevrijding vierden met feesten en vuurwerk is er geen verslag gedaan door de NPO, niets nada.
  Rusland en Poetin worden keer op keer zwart gemaakt, alles wat er gebeurd hebben de russen gedaan, wat nou” Wat je bij de NPO ziet klopt en wordt niet bepaald door politieke belangen”.
  En over het knippen en plakken in filmpjes nog maar te zwijgen.

 6. Ze Liegt Alweer!

  Blijkbaar heeft deze tante sinds jaar en dag niet gekeken naar haar subsidie slurpende hobby clubje! Wat een hypocriete bitch.

 7. Jantje51

  Vol trots was gisteren op pagina 110 van NOS teletekst de kop “PVV nog nipt grootste in de peiling” te lezen.

  Om de PVV een extra duwtje in de door de NPO gewenste richting te geven was de volgende zin in een eigen alinea prominent in het midden van de pagina te lezen: “Een proteststem op een partij die niet gaat regeren heeft geen zin, zegt een van de kiezers.”

  Als de zin “Een proteststem op een partij die niet gaat regeren heeft geen zin” geen politiek statement van de NOS is, dan heet ik geen Jan meer. Uiteraard sloegen de stommelingen de plank volledig mis door de toevoeging “zegt EEN van de kiezers”.

  Op mijn klacht over deze suggestieve zin kwam het antwoord van de NOS publieksvoorlichting dat dit een redactiebesluit was op basis van journalistieke keuzes.
  Waarmee de NPO dus onomwonden zijn politieke kleur toont.

 8. Otto Groeneveld

  Hahahahahahahahahahahaahahha, buikpijn momentje, hhahhahahahahaHhahaaja.

 9. Huib

  Onvoorstelbaar. Zou ze het echt zelf geloven?

 10. Anonymous

  Dit is de grap van 2017.

 11. lvs2015

  @watiserdan: Precies. Heerlijk weer hoe ‘links’ zich altijd verdedigd met dit soort drogredenen om het vege lijf te redden. Zeker vergeten hoe men in de reclame het woordje “Kerst” weg lieten….of hoe men het Sinterklaas journaal vliegensvlug omtoverde met gekleurde Pieten uit angst voor…. Hoezo niet gekleurd zijn. Zo gekleurd en partijdig als wat die gesubsidieerde NPO. Bah.

 12. Anonymous

  @lvs2015

  Leer Nederlands.

 13. Anonymous

  Ik merk dat vooral rechtse mensen heel slecht Nederlands kunnen schrijven.

 14. lvs2015

  Anonymous; Hiden achter je proxyserver helpt echt niet hoor als je denkt dat je niet te tracen bent.

 15. Ton

  Wat een onzin reacties weer! Als je wil dat de NPO rechts wordt móet je lid worden van een rechtse omroep zoals wnl, avrotros of powned! Maar kennelijk zijn de rechtse Nederlanders niet zo te porren om iets samen te doen…. Ikke ikke ikke en de rest kan stikken.

 16. OMG

  En ondertussen harkt Madam Rijxman elke maand het maximaal mogelijk salaris, Balkenendenorm binnen zonder écht te werken… want ga je kritisch kijken naar de NPO organisatie, dan zie je vooral een zeer dure en degelijk organisatie die in feite eigenlijk helemaal niets doet, behalve de omroepen door communiceren wat zij van het ministerie aan prestatie krijgt opgelegd.

  Nederland heeft inderdaad een sterke publieke omroep nodig, maar het wordt hoognodig tijd dat dit soort mensen op straat worden gezet. Hoezo, er valt niets meer te bezuinigen? Als een organisatie als NPO met al z’n omroepen nog steeds meer personeel in dienst heeft als RTL, SBS, Talpa en alle digitale kanalen samen, klopt er iets niet. Het is ronduit schandalig dat ze met meer dan 1 miljard euro aan budget, dit soort kwaliteit durven leveren.

 17. Marcel

  Lachuh!

 18. Kees D

  @Jantje51: “Uiteraard sloegen de stommelingen de plank volledig mis door de toevoeging “zegt EEN van de kiezers”.” Ik kan je niet volgen: waarom is die toevoeging volledig fout?

 19. Henk

  @Ton: Ze hebben het te druk met chronisch boos zijn

 20. Annoniemus

  Het is precies andersom , wat je ziet klopt niet bij NPO en NPO is WEL gekleurd !!!!!!!!!!

 21. supergarza.com

  http://supergarza.com/member.php?action=profile&uid=2998

 22. ad

  De publieke omroepen onder de verstikkende NPO-paraplu zouden juist wél de politiek van hun richting moeten profileren. Daar zijn ze destijds voor opgericht. Vindt je dat achterhaald, dan moet je ze opheffen en niet ombouwen naar werkverschaffingsbedrijven zoals nu is gebeurd door die NPO.
  Daarnáást is er de NOS voor de OBJECTIEVE feiten waarmee de omroepen aan de slag zouden moeten vanuit hun achtergrond.
  Ook de NOS is helaas niet objectief en laat dat op slimme manieren weten. Eerst zeggen dat je terughoudend wordt met op peilingen te wijzen en het dan toch doen als ‘toevallig’ de PVV daalt. En zie in het journaal het achtergrondscherm bij het verkiezingsnieuws: het CDA-logo rechts onderin, zodat het als eerste wegdraait bij inzoomen en pront in het midden de PvdA, vast in beeld. Maar misschien zie ik beren……..

 23. piet

  Wat een grap. Wat denkt ze nou wel?

 24. tom

  Shula Rijxman is bezig voor te sorteren om de nieuwe ‘minister van informatie’ te worden?

  Je kunt de tv op primetime niet aan doen of er zit weer zo’n PVDA rat zijn/haar morele gelijk te ventileren.

  Hetzelfde met het NOS Journaal. In de banlieues waren er onlangs weer rellen, maar er wordt geen aandacht aan geschonken op het 8 uur journaal, met uiteraard als motief dat dit de pvv nog meer in de kaart kan spelen.

  onafhankelijk noemt deze vrouwelijke pinokkio dat. Neem je zelf in de mailing!

 25. prikkie

  Wanneer een links of rechts type bij Pauw of Jinek of in het journaal zijn of haar mening geeft, denken hele volksstammen dat dat de mening van de publieke omroep zelf is. Een betreurenswaardig misverstand! De NPO moet in zoverre objectief zijn, dat allerlei verschillende meningen aan de orde komen. Maar de VARA mag bij monde van Jeroen of Matthijs natuurlijk best zeggen dat het standpunt van Geert of een andere verdoolde over een bepaalde kwestie afkeurenswaardig dan wel fascistoïde is. Want de VARA wil het soosjalisties gedachtegoed uitdragen. Van onze belastingcenten ja, maar daar hebben we zelf voor gekozen!

 26. prikkie

  @tom Die rellen in Parijs waren bij lange na niet zo grootschalig als apocalypsdenkers als Wierd Duk en de hele PVV-kliek ons willen doen geloven en daarom geen apart item waard. Er is geen enkele reden om te veronderstellen dat grote rellen in Parijs door de media niet gecoverd zouden worden.

 27. tom

  @ prikkie

  Mag je er even aan helpen herinneren dat de rellen dagenlang voort duurden. Dit is een zwaarwegende factor van betekenis. Dat derhalve hier geen noemenswaardige ruchtbaarheid aan is gegeven, is politiek gemotiveerd. Daar hoef je niet voor te hebben doorgestudeerd.

  Maar zoals Annabel Nanninga laatst in een spelprogramma al eens zei, ik parafraseer: ‘Als je wilt weten wat er in de wereld aan de hand is, moet je niet blind staren op het NOS journaal.’ Ze heeft volkomen gelijk natuurlijk. Het NOS journaal wordt op smerige en geniepige wijze iedere avond gefilterd en grosso mode 2 miljoen mensen zijn daar iedere avond de dupe van. Ondertussen mogen die 2 miljoen mensen wel de salarissen betalen van die linkse wegkijkers.

 28. tom

  Hier het linkje trouwens:
  http://www.dumpert.nl/mediabase/7009431/93644da0/annabel_sloopt_nos.html

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.