‘Wat je bij de NPO ziet klopt en is niet politiek gekleurd’

Wat je bij de NPO ziet klopt en wordt niet bepaald door politieke belangen. Althans, dat zegt de baas van de NPO: Shula Rijxman. Rijxman, die de laatste maanden kennelijk niet naar haar eigen zenders heeft gekeken, stelt dat je bij de publieke omroep terechtkunt voor onafhankelijke en betrouwbare informatie. “Het gaat mij erom dat je een baken hebt waarop je kunt varen. Dat je weet dat wat je bij ons ziet, leest en hoort, ook klopt. En niet door politieke of commerciële belangen wordt bepaald.”

Daar kun je van op aan, aldus Rijxman. Ze stelt haar kijkers gerust: “Het maakt mij echt niet uit op wie je stemt, als je maar goed beslagen ten ijs het stemhokje in gaat!

Goed beslagen ten ijs het stemhokje in gaan, doe je door naar de programma’s van de NPO te kijken, aldus Rijxman. “De hele programmering rondom de verkiezingen is wat mij betreft een prachtig voorbeeld van de waarde van de publieke omroep voor onze samenleving.”

Alle geluiden worden vertegenwoordigd bij de NPO, meent Rijxman. “Wij zijn er om alle geluiden te laten horen en iedereen in staat te stellen zijn of haar mening te vormen. Om Nederlanders zo goed mogelijk te informeren over de wereld om hen heen. Om feiten van context te voorzien. Om de macht altijd kritisch te bevragen. Zodat je zo goed mogelijk geïnformeerd bent.”

De publieke omroep is er van en voor iedereen.”

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen