VPRO met variant op Zweedse sf-serie Real Humans

De VPRO komt met een eigen variant op de Zweedse robotserie Äkta människor, in ons land beter bekend als Real Humans. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Hadewych Minis en Guido Pollemans. Dat heeft de omroep laten weten. Zenith is een serie over een ogenschijnlijk normaal gezin. De ouders zoeken met hun drukke banen hun toevlucht in de technologie en laten zich thuis vervangen door robots. “Zenith sluit aan bij populaire series zoals Real Humans, Stranger Things en Westworld.”

Het verhaal wordt verteld door de ogen van Fay (14) en Boris (10): hun ouders hebben zichzelf hebben laten vervangen door robots. Robots die precies op hun ouders lijken.

Claudia en Joost kunnen het namelijk maar niet voor elkaar krijgen om hun drukke banen te combineren met een hectisch gezinsleven, waardoor ze besluiten om twee robots in huis te halen.

Wanneer Fay en Boris erachter komen hoe ze de robots zelf kunnen besturen en hun nieuwe ‘ouders’ alles kunnen laten doen wat ze zelf willen, loopt het enorm uit de hand.

Het zevendelige Zenith is vanaf 12 maart elke zondag om 9.00 uur te zien op NPO Zapp.

Foto: VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen