Voorlopig geen tweede seizoen The Amsterdam Project

Beau van Erven Dorens ziet een vervolg op zijn succesvolle RTL 4-programma The Amsterdam Project niet zo snel gebeuren. Dat zegt de presentator in De Telegraaf. Het verrassingseffect is een belangrijk deel van het format en veel zwervers kennen de show nu al, aldus Van Erven Dorens. “Ik werd onlangs op Rotterdam Centraal al aangesproken door een dakloze met de vraag ’Beau, heb je 10.000 euro voor me?’. Dan is de verrassing eraf, ze reageren niet meer onbevangen.”

Bovendien kun je niet elk jaar zo’n energieslurpend programma maken, aldus Van erven Dorens. “Dit jaar ga ik sowieso niet meer zo’n project doen, want het slokt je op. Ik heb wel een idee over een ander maatschappelijk probleem waar ik in zou willen duiken, meer zeg ik daar nog niet over.

Wel gaat The Amsterdam project naar het buitenland. “Er is belangstelling uit Scandinavië, Spanje, België, Groot-Brittannië en Amerika.”

In Nederland is Van Erven Dorens nog bezig met de afwikkeling van het programma. Hij heeft een rapport opgesteld met aanbevelingen voor het daklozenbeleid. “Daarover heb ik ook met burgemeester Van der Laan gesproken, voor bekend werd dat hij helaas zo ziek is.

Ik realiseer me dat ik slechts een tv-presentator ben; gemeente en politie moeten maar kijken wat ze ermee doen“, besluit hij (via Blendle).

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen