Volkszangers brengen arbeidsmarkt in kaart op NPO 1

Geplaatst op Thu 16 Feb 2017 om 9:00

Frans Duijts, Django Wagner en Peter Beense gaan een laagdrempelige, maatschappelijke serie maken op NPO 1. In 3Man Sterk zullen zij de arbeidsmarkt in ons land in kaart brengen. Dat heeft Avrotros laten weten. De volkszangers verkennen de arbeidsmarkt om antwoord te vinden op de vraag wat zij eigenlijk zouden doen als ze níet konden zingen. “Ze verkennen de arbeidsmarkt en onderzoeken wat leuke beroepen zijn en in welke beroepssector de vraag naar werknemers groot is.

De arbeidsmarkt trekt weer aan en dat is goed nieuws, aldus de omroep. “Maar tegelijkertijd is er ook sprake van een mismatch. In de ene sector verliezen mensen hun baan, terwijl in de andere de vacatures niet opgevuld worden.

Frans, Peter en Django gaan elke week op bezoek bij een bedrijf dat op zoek is naar werknemers. “De zangers bundelen hun krachten in de hoop dit bedrijf aan de juiste mensen te helpen. Zij gaan zelf meedraaien en geven hun oordeel over het werk. Wat is leuk, wat is zwaar, wat moet je ervoor kunnen?

Mensen zonder baan of zij die nog moeten kiezen voor een beroep krijgen op deze manier een mooie inkijk en raken wellicht enthousiast voor dit beroep, aldus de omroep. “Met alle middelen die Django, Peter en Frans tot hun beschikking hebben, gaan de mannen op zoek naar potentiele sollicitanten. Mensen die oprecht geïnteresseerd zijn en gekwalificeerd, worden meteen in contact gebracht met het bedrijf en zo bestaat de kans dat de vacature wordt opgevuld.”

3Man Sterk is vanaf vrijdag 24 maart wekelijks om 22.25 uur te zien op NPO 1.

Foto: Avrotros
15 Reacties op “Volkszangers brengen arbeidsmarkt in kaart op NPO 1”


 1. Kees D

  Goed plan. Als dit goed wordt uitgevoerd, zou de NPO dit met meer maatschappelijke thema’s kunnen doen.

 2. Anonymous

  En wat gaat me dit nu allemaal weer kosten?

 3. LD

  Goed idee @Anonymous : Enkel gratis programma’s op de NPO 😑

 4. Giel

  Deze gasten zitten klemvast achter de bar.

 5. Graaf Volkert

  Wie, wie en wie?
  Ze kunnen beter zelf gaan solliciteren.
  Zo bekend zijn ze blijkbaar niet.

 6. Kaaskijker

  Goed idee! Maar het staat of valt natuurlijk bij de uitvoering. Niet iedereen kan presenteren en dit zijn 3 beginners.

 7. Kees D

  @Kaaskijker: Misschien wordt dat een van de beroepen die ze in kaart brengen? ;-)

 8. Ano Nymous

  Lijkt eerder op een programma over obesitas.
  Kunnen ze beter dietisten en dokters die ze helpen met afvallen bezoeken.
  Ik ken ze verder niet.

 9. Ano Nymous

  Althans ik ‘ken’ Frans Duijts, maar alleen omdat ik de naam grappig vond.
  Een liedje van hem ken ik niet noemen, en velen met mij vermoedt ik.

 10. lvs2015

  Ach ach, hoe eerbaar en nobel dat een BNér weer een ‘onderzoek’ mogen doen voor zichzelf als ze geen zanger waren geworden. Moet je die BNér’s daar nou voor betalen? Dat is toch iets wat een ieder dagelijks doet, uitvinden of er meer is dan wat hij al doet, en die krijgen er niet voor betaald Kortom gewoon weer een Hilversumse snabbel uit de subsidiepot van de belastingbetaler.

 11. BBcee

  Wat een stelletje ….

  Simplisten.

 12. Henk

  Goed lvs2015, hoe zou jij een programma opzetten met dit thema dat een breed publiek moet bereiken? En wie zou jij het laten presenteren? Kom maar op met de goede ideeën!

 13. Ano Nymous

  lvs2015

  Er moet op de een of andere manier brood op de plank komen waarschijnlijk. Van af en toe een zangschnabbel kunnen ze waarschijnlijk niet leven. In hun genre is geen droog brood meer te verdienen.

 14. Kees

  hahahaha dit geloof je toch niet.

 15. Laura Vamp Fatale

  Oh Ohh Ohhh Ohhhh Ohhhhh Obesitas
  Staat hun camper vol gehaktballen , frikandellen en hamburgers op de parkeerplaats ? . Wat een volgevreten ” snik in de stem” gasten zeg. Hoop dat de fundering het zal houden
  xxx

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.