Vlaamse GTST scoort nog wél recordcijfers

Waar onze nationale soap Goede Tijden Slechte Tijden al heel wat jaren over zijn hoogtepunt is – vroeger keken er steevast ruim 2 miljoen mensen en tegenwoordig zo’n 1,2 à 1,3 miljoen – doet de Vlaamse soap Thuis het geregeld nog beter dan ooit. Dat heeft de Vlaamse tv-zender Een vandaag laten weten. Thuis, dat net als GTST elke avond om acht uur wordt uitgezonden, heeft een goede januarimaand achter de rug. “Thuis is het jaar 2017 begonnen met absolute topcijfers“, legt Een uit.

Maar liefst vier afleveringen in januari komen terug in de top tien van best bekeken afleveringen ooit. De aflevering van 18 januari staat met ruim 1,5 miljoen kijkers zelfs op de vierde plaats van meest bekeken afleveringen ooit.

Een is er behoorlijk trots op dat Thuis nog altijd zo’n publiekstrekker is. “We zijn trots en blij dat Thuis een vaste plek heeft in de levens van zoveel Vlamingen, met een miljoen tot anderhalf miljoen kijkers, élke dag“, zegt zenderbaas Olivier Goris.

Goris: “Een dikke proficiat aan de hele ploeg van Thuis, want zo’n succes komt niet vanzelf. Dit is het resultaat van keihard werken, elke dag opnieuw. Telkens weer meeslepende verhalen vertellen én voelen wat er bij de Vlaming leeft. Dat maakt van Thuis zo’n steengoeie reeks.

Producent Hans Roggen: “Meerdere afleveringen van dit seizoen staan in de top tien van meest bekeken aflevering ooit. We blijven er dus in slagen om met onze verhalen de kijkers te boeien. Het verhaal ís gewoonweg goed. En niet alleen het verhaal: ik sta nog regelmatig perplex van de acteerprestaties. De emotie en kracht spat dan van het scherm recht elke huiskamer binnen: dat is smullen natuurlijk.”

De meest bekeken aflevering ooit stamt nog altijd uit juni 2015 en trok bijna 1,6 miljoen kijkers. Die aflevering bracht het jubileumfeest van hét oerkoppel onder de Thuis-koppels in beeld: Frank en Simonneke. Personage Luc kwam de boel verstoren met een zelfmoordpoging.

Foto: VRT/Een

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen