Veruit meest bekeken Naar Bed Met Irene tot nu toe

Geplaatst op Sun 12 Feb 2017 om 9:44

De talkshow van Irene Moors heeft veruit de meest bekeken aflevering tot nu toe achter de rug. Er keken zaterdagavond 469.000 kijkers (12 procent) naar de aflevering met volkszanger Frans Bauer. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Bijna een half miljoen kijkers is helemaal niet slecht voor een programma dat SBS 6 uitzendt ná zijn nieuwsblok op de late avond. Met 12 procent marktaandeel zat Moors erg ver boven het magere avondgemiddelde van ruim 7 procent.

Naar Bed Met Irene heeft er nu acht afleveringen op zitten. Het programma kende een moeizame start: Moors was in het begin erg negatief en veel te nerveus. Ze trok zich iets te veel aan van de reacties op sociale media. Sinds de derde aflevering is het programma niet meer live en heeft social media bijna geen rol meer in het format.

In december waren Jan Kooijman (360.000 kijkers), Katja Schuurman (348.000 kijkers), Tjitske Reidinga (294.000 kijkers) en Gert Verhulst (277.000 kijkers) de hoofdgasten.

Voorafgaand aan Bauer waren de afgelopen weken André Hazes jr. (418.000 kijkers), Guido Weijers (339.000 kijkers) en Patty Brard (369.000 kijkers) te gast bij Moors.

Moors heeft de hoop uitgesproken dat Naar Bed Met Irene haar nieuwe Life & Cooking wordt. Ze gaat er graag nog vele jaren mee door.

Foto: SBS
21 Reacties op “Veruit meest bekeken Naar Bed Met Irene tot nu toe”


 1. Panda

  Lief dat jullie er nog wat van proberen te maken MC.

 2. Pieter

  Als ‘de veruit meest bekeken aflevering’ nog steeds ruim onder een half miljoen kijkers scoort weet je dat je te maken hebt met een gigantische flop.

 3. edjuh

  Echt word dit site door Sbs betaald ??? ALs RTl deze scoren heeft dan moet je deze site horen ???

 4. Anonymous

  Ik hou dit programma nog geen 5 minuten vol.

 5. Anonymous

  Vreselijk programma en dito presentratrice. Wat is zij slecht in het laten uitpraten van anderen. Overal tettert dat mens door heen altijd zelf aan het woord bah!

 6. Anonymous

  Uitstekend programma en… Irene: TOP!

 7. TV Kijker

  Irene is gegroeid in dit programma. Laat haar gasten nu uitspreken en de hoofdrol spelen.

 8. Super Grover

  @Panda Hahahahaha!

  On topic: de Ellen DeGeneres vibe ebt een beetje weg. Dat is jammer, want dat kan Irene (zolang het niet ‘te gemaakt’ wordt) en dan is het echt vernieuwend.

 9. Televisiefreaks

  Een herhaling van Staatsloterij Puur Geluk met de overschatte Ruben Nicolai scoort na 11 uur beter dan een nieuwe aflevering Naar bed met Irene. SBS moet hier een conclusie uit trekken, maar is al lang blij met bijna 500.000 kijkers, aangezien ze dit aantal op prime time bij lange na niet weten te halen met misplaatste Disneyfilms op een tijdstip dat de doelgroep kinderen tot 12 jaar al op bed ligt. Ze moeten die films eens omdraaien met LOHV.

 10. Anonymous

  @televisiefreaks. Wat een negativiteit. Bekijk het positief. SBS brengt geen herhaling, maar probeert iets nieuws. Dat nieuws heeft tijd nodig om te groeien. En wat blijkt? De laatste aflevering is veel beter dan de eerste aflevering. Presentatrice en inhoud van het programma zijn steeds beter in balans. Nu graag 2e seizoen met betere en verrassendere gasten.

 11. Televisiefreaks

  Dit was de tweede reeks al. Voor zo’n tv programma hebben ze al snel 800.000 kijkers nodig om van een succes te spreken. De late editie van Shownieuws haalt dit met gemak en kunnen ze beter weer langer maken, zodat Irene niet eens nodig is op dat tijdstip.

  SBS kan zich beter focussen op het tijdvak tussen half 9 en half 11, want op vrijdag en zaterdag (belangrijke weekendavonden waarop veel kijkers thuis zijn) laten ze het in de avond sterk afweten met Andy & Melisa, Roy Donders en Disneyfilms. Tijd voor iets wat een groter publiek weet te trekken, want momenteel slaan ze op die avonden nog geen deuk in een pakje NPO en RTL boter.

  Dit is geen negativiteit Anonieme muis, maar realiteit.

 12. Anonymous

  @11:34 Televisiefreaks heeft wel gelijk. Misschien moet SBS het format naar prime time halen en er In de Hoofdrol van maken. (vroeger met Mies Bouman en later met Frits Sissing) Nu met Irene. Dat format is duidelijker en strakker. Ik denk dat dat beter zal werken. Dat format kan nog jaren mee. Hoeft ook niet perse op zaterdagavond.

 13. Johnson

  @13:01 Die reeks met Frits Sissing was ook een gigantische flop.

 14. ireneflop

  dat kwam alleen maar doordat Frans Bauer erin zat, maar het blijft gewoon een auping show met een presentatrice die gewoon huisvrouwtje moet gaan spelen, maar ja dat is te moeilijk voor haar , tijdstip blijft prima voor een slaapverwekkend programma
  sbs ga aub eens iets doen aan de programmering van de programma’s, blijft steeds hetzelfde en deze dramaqueen is allang uitgerangeerd

 15. Martijnjdd

  @Televisiefreaks: De realiteit is dat Hart van Nederland en Shownieuws allebei lager scoorden dan Irene Moors gisterenavond. Dus jouw conclusie dat Shownieuws met gemak 800.000 kijkers trekt, klopt op veel dagen in de week, maar niet op zaterdag.

  En jouw conclusie dat SBS zich moet focussen op 20.30 – 22.30 uur is logisch, maar waarom de concurrentie aangaan op de moeilijke dagen? Ik zou de reallife soaps op een andere avond zetten en op de vrijdag en zaterdag voorlopig goedkope importproducten programmeren. Nu proberen ze enkele maanden amusement op de vrijdag, dan weer een aantal films en dan weer soaps. Geen herkenbare avond op deze manier. De vrijdag en zaterdag zijn te sterk, dus SBS moet zich daar helemaal niet in willen mengen.

 16. Televisiefreaks

  @Martijnjdd: En waarom scoren HvN en Shownieuws op de late avond op zaterdagavond toch zo laag denk je? ;-) Omdat de lead in met die Disney films enorm laag is. Zet er een beter bekeken showprogramma neer en HvN stijgt direct mee. Gelukiig gaan ze dat bij SBS in maart al doen door Winston prime time op zaterdag in te zetten met een nieuwe reeks van Wat vindt Nederland?

 17. Anonymous

  Ze heeft bijna net zo veel kijkers als jullie Umberto hoor rtl fans.

  Gaat met rtl ook niet zo best.

 18. Martijnjdd

  @Televisiefreaks: Zodra Hart van NL en Shownieuws op de zaterdag hoger scoren door een betere primetime-programmering zal Irene er ook van profiteren. :-)

 19. Laurens

  Programma niet meer gezien, maar het programma gaat de goede kant op blijkt.
  Volgend seizoen 2 BN-ERS uitnodigen. Kans dat er iemand van je gading bij zit is groter.

 20. Marly van der velden Lover

  Ligt gewoon ook aan welke gast er bij Irene is.

 21. Jan D

  De gasten worden wat beter nu nog een goede presentator.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.