Twitter-ruzie tussen D66-ster en Marianne Zwagerman

Foto: VARAKees Verhoeven, de mediawoordvoerder van D66, en mediadeskundige Marianne Zwagerman waren zondag flink met elkaar aan het kibbelen op Twitter. Dat is te lezen op het sociale medium. Zondag waren de eerste twee grote debatten op televisie: ’s ochtends was er het vrouwendebat bij WNL op NPO 1, ’s avonds het lijsttrekkersdebat op RTL 4. Toch twitterde Verhoeven ’s ochtends: “Nog zeventien dagen om gat met VVD en PVV te dichten. Vanavond eerste televisiedebat.

Dat vond Zwagerman een zwaar vrouwonvriendelijke opmerking. “Zo serieus nemen de mannen in de politiek hun vrouwelijke collega’s dus. Vrouwendebat telt niet”, zei de tv-kenner, die aan het roer stond van omroepen PowNed en WNL.

Zwagerman keek in elk geval wél naar het vrouwendebat. “Die D66-mevrouw is een verademing ten opzichte van Pechtold. Zij houdt tenminste voornamelijk haar mond”, merkte de opiniediva op tijdens het kijken.

Dat vond Verhoeven dan weer een vrouwonvriendelijke opmerking: “Ze heet Stientje van Veldhoven en ze is een verademing om wat ze zegt. Niet omdat ze haar mond houdt.

Op die opmerking zat Zwagerman niet te wachten: “Jij moet je schamen voor je eerdere tweet.

Verhoeven: “Als jij een vrouw goed noemt omdat ze haar mond houdt vind ik dat gewoon weinig respectvol.

Zwagerman: “Als jij zegt dat vanavond het eerste tv-debat is, laat je je ware aard zien.

Verhoeven: “Ik bedoelde lijsttrekkersdebat, maar snap je punt. Maar kritiek op jouw tweet mag blijkbaar niet want je gaat gelijk jij-bakken.

Zwagerman: “Nee ik haalde je eerder al door de mangel voor jouw respectloze tweet.

Verhoeven: “Weet ik en is prima. Maar ik heb het nu over jouw tweet dat een vrouw goed is omdat ze haar mond houdt.

Zwagerman: “Dat staat nergens.

Verhoeven: “Je rukt mijn tweet uit zijn verband om stennis te maken en duldt geen kritiek op je eigen tweets. Fijne zondag nog.

Foto: D66

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen