Tv-serie Penoza stopt definitief na vijfde seizoen

Geplaatst op Fri 17 Feb 2017 om 9:03

De dramaserie Penoza met in de hoofdrol Monic Hendrickx stopt definitief na het vijfde seizoen, dat eind 2017 in première gaat op NPO 3. Dat heeft KRO-NCRV laten weten. Michel Nillesen, manager video bij de omroep, stelt dat Penoza het lang heeft volgehouden. “Penoza was aanvankelijk bedoeld als eenmalige serie. Inmiddels zijn we met bijna 50 afleveringen toe aan Penoza V en zijn de kijkers steeds meer gaan houden van Carmen van Walraven, haar gezin, Luther en crimineel Berry.

Producent Alain de Levita van NL Film stelt dat er na het vijfde seizoen mogelijk nog wel een speelfilm volgt: “Aan de tv-serie komt een eind, maar samen met regisseur Diederik van Rooijen zijn we in gesprek over een bloedstollend spannende speelfilm, waarmee we de Penoza-reeks gedenkwaardig zullen afsluiten.

Penoza is sinds de eerste uitzending in september 2010 uitgegroeid tot een kijkcijfersucces met wekelijks een miljoen kijkers voor Penoza 4 in 2015. In 2014 en 2016 bereikte Penoza de finale van de Gouden Televizier-Ring.

De hoofdrollen in Penoza worden vertolkt door Monic Hendrickx, Raymond Thiry, Loek Peters, Sigrid ten Napel, Olga Zuiderhoek, Hajo Bruins, Gijs Naber, Niels Gomperts en Stijn Taverne.

Thiry liet eerder nog weten niets te zien in een Penoza-film.

Foto: KRO-NCRV
8 Reacties op “Tv-serie Penoza stopt definitief na vijfde seizoen”


 1. Ik

  Zonder!

 2. Anouk Smullers

  en Medina Schuurman

 3. Anonymous

  Dit soort goede series daar trekt men na een paar seizoentjes al de stekker uit in Nederland maar andere series (o.a. Gtst en Flikken Maastricht) gaan maar door.

 4. Sander Beusen

  Prachtige serie! Samen met A’dam en EVA beste Nederlandse fictie in jaren.
  Goed ook dat ze op tijd stoppen, beter dan het helemaal uit te melken zodat het op het einde niemand nog boeit.

 5. Joep

  Zal ze wel dood gaan met de gehele familie

 6. Marijke

  Drie seizoenen te laat, wat een aanfluiting is deze serie mettertijd geworden.

 7. Televisiefreaks

  Mooi dat de serie zoveel afleveringen heeft behaald. Een unicum voor NPO3. Hulde voor de KRO!

 8. Anonymous

  @Marijke Jij bent een aanfluiting! Penoza is de beste Nederlandse serie van de afgelopen 25 jaar. Misschien de allerbeste ooit.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.