Tv-serie Penoza stopt definitief na vijfde seizoen

De dramaserie Penoza met in de hoofdrol Monic Hendrickx stopt definitief na het vijfde seizoen, dat eind 2017 in première gaat op NPO 3. Dat heeft KRO-NCRV laten weten. Michel Nillesen, manager video bij de omroep, stelt dat Penoza het lang heeft volgehouden. “Penoza was aanvankelijk bedoeld als eenmalige serie. Inmiddels zijn we met bijna 50 afleveringen toe aan Penoza V en zijn de kijkers steeds meer gaan houden van Carmen van Walraven, haar gezin, Luther en crimineel Berry.

Producent Alain de Levita van NL Film stelt dat er na het vijfde seizoen mogelijk nog wel een speelfilm volgt: “Aan de tv-serie komt een eind, maar samen met regisseur Diederik van Rooijen zijn we in gesprek over een bloedstollend spannende speelfilm, waarmee we de Penoza-reeks gedenkwaardig zullen afsluiten.

Penoza is sinds de eerste uitzending in september 2010 uitgegroeid tot een kijkcijfersucces met wekelijks een miljoen kijkers voor Penoza 4 in 2015. In 2014 en 2016 bereikte Penoza de finale van de Gouden Televizier-Ring.

De hoofdrollen in Penoza worden vertolkt door Monic Hendrickx, Raymond Thiry, Loek Peters, Sigrid ten Napel, Olga Zuiderhoek, Hajo Bruins, Gijs Naber, Niels Gomperts en Stijn Taverne.

Thiry liet eerder nog weten niets te zien in een Penoza-film.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen