Telegraaf over VVD-plannen: ‘Einde NPO 3 lijkt in zicht’

De Telegraaf denkt dat de NPO wel eens in een heel lastig vaarwater kan komen als de VVD wéér aan de macht komt, maar dan in een rechtsere coalitie. De krant doet verslag van het feit dat de CPB-doorrekening van de liberalen vroegtijdig bekend is geworden. Daarbij viel de krant ook op dat de VVD een bezuiniging op de NPO heeft laten doorrekenen. “De publieke omroep mag 300 miljoen euro inleveren, waardoor het afschaffen van één van de drie grote tv-netten aanstaande lijkt.

De grootste partij in de peilingen, PVV, wil de NPO ook al flink versmallen. Hoewel de VVD en PVV elkaar al min of meer hebben uitgesloten, zou zich voor de NPO een rampscenario voltrekken als ze rechtse lieden toch met elkaar in zee gaan.

Het voortbestaan van NPO 3 staat al vele jaren ter discussie, maar vooralsnog maakt de NPO nog steeds televisie voor drie zenders.

Volgens Suzanne Kunzeler, baas van NPO 3, is het opheffen van NPO 3 helemaal geen goed idee. “Jongeren zijn de levensader naar de toekomst“, zei ze anderhalf jaar geleden.

Iedereen vindt het volkomen logisch dat wij in Nederland een zender hebben met fatsoenlijke en volwaardige kinderprogramma’s met drama, nieuws en documentaires, maar zodra kinderen 13 jaar zijn moeten we het kennelijk aan de markt overlaten. Dan is Netflix en Coca Cola voldoende.

Critici vinden dat NPO 3 niet de tientallen miljoen euro’s waard is die de zender kost, omdat de meeste programma’s floppen vanwege het veranderende kijkgedrag van met name jongeren. “Ik denk dat het júist een doelgroep is die we moeten bedienen. Ik denk dat het heel belangrijk is voor de NPO.

Foto: Rijksoverheid

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen