Sylvana Simons reageert op StemWijzer-blunder

Sylvana Simons heeft gereageerd op haar StemWijzer-blunder die werd uitgezonden in het tv-programma Jinek. Ze vulde de politieke test zo slecht in, omdat er nog oude standpunten van haar partij in staan. Dat heeft ze gezegd op Radio 2. Simons bleek het na het invullen met 15 procent van haar eigen standpunten oneens. “We hebben meegedaan aan de StemWijzer met ons conceptprogramma. Dat hebben we volgens mij vijf weken geleden meegemaakt.

Inmiddels staan de zaken er heel anders voor. “Dat conceptprogramma is van voordat we met z’n allen heel democratisch gingen beslissen wat we allemaal vinden. Toen ik de test maakte, zat ik al bij versie 3.5 en we hebben hem ingeleverd met het concept, dus het is alleen maar beter geworden.

Toch is het wel een beetje gênant als op tv te zien is dat je je eigen programma zo slecht kent. “Het lastige van de StemWijzer is dat de stellingen heel zwart-wit zijn. Je bent voor of tegen. Soms vragen dingen gewoon om nuance.”

We doen het overigens wel goed in de StemWijzer. Als ze op basis van de StemWijzer zouden stemmen, zouden we één of twee zetels krijgen.”

Simons sluit niemand uit als ze zetels haalt. “Maar een partij die louter en alleen islamofobie predikt, zoals de PVV, daar zullen we niet veel overeenkomsten mee hebben. Ik denk dat we met een partij als DENK heel veel raakvlakken hebben en we er goed mee kunnen samenwerken.”

Wat gaat ze doen als ze nul zetels haalt? “Dan gaan wij als partij natuurlijk gewoon door met onze missie. Dan hebben we als partij nog meer tijd om te groeien richting de volgende verkiezingen en nog meer tijd om de vereniging te stroomlijnen en mensen te mobiliseren.”

We gaan echt wel voor een mooi aantal zetels in de Kamer, maar we zijn niet opgericht voor de verkiezingen van 15 maart 2017. We zijn opgericht voor een ideaal. Zo lang dat ideaal verdedigd moet worden, gaan wij gewoon door.”

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen