Sylvana Simons reageert op StemWijzer-blunder

Geplaatst op Wed 15 Feb 2017 om 15:20

Sylvana Simons heeft gereageerd op haar StemWijzer-blunder die werd uitgezonden in het tv-programma Jinek. Ze vulde de politieke test zo slecht in, omdat er nog oude standpunten van haar partij in staan. Dat heeft ze gezegd op Radio 2. Simons bleek het na het invullen met 15 procent van haar eigen standpunten oneens. “We hebben meegedaan aan de StemWijzer met ons conceptprogramma. Dat hebben we volgens mij vijf weken geleden meegemaakt.

Inmiddels staan de zaken er heel anders voor. “Dat conceptprogramma is van voordat we met z’n allen heel democratisch gingen beslissen wat we allemaal vinden. Toen ik de test maakte, zat ik al bij versie 3.5 en we hebben hem ingeleverd met het concept, dus het is alleen maar beter geworden.

Toch is het wel een beetje gênant als op tv te zien is dat je je eigen programma zo slecht kent. “Het lastige van de StemWijzer is dat de stellingen heel zwart-wit zijn. Je bent voor of tegen. Soms vragen dingen gewoon om nuance.”

We doen het overigens wel goed in de StemWijzer. Als ze op basis van de StemWijzer zouden stemmen, zouden we één of twee zetels krijgen.”

Simons sluit niemand uit als ze zetels haalt. “Maar een partij die louter en alleen islamofobie predikt, zoals de PVV, daar zullen we niet veel overeenkomsten mee hebben. Ik denk dat we met een partij als DENK heel veel raakvlakken hebben en we er goed mee kunnen samenwerken.”

Wat gaat ze doen als ze nul zetels haalt? “Dan gaan wij als partij natuurlijk gewoon door met onze missie. Dan hebben we als partij nog meer tijd om te groeien richting de volgende verkiezingen en nog meer tijd om de vereniging te stroomlijnen en mensen te mobiliseren.”

We gaan echt wel voor een mooi aantal zetels in de Kamer, maar we zijn niet opgericht voor de verkiezingen van 15 maart 2017. We zijn opgericht voor een ideaal. Zo lang dat ideaal verdedigd moet worden, gaan wij gewoon door.”

Foto: KRO-NCRV
15 Reacties op “Sylvana Simons reageert op StemWijzer-blunder”


 1. snuifje

  We gaan lekker rustig door met leuteren, brainstormen en proefballonnetjes. Tot Sint juttemis! Gewoon omdat het kan, de brave belastingbetaler betaalt immers de rekening. Hahaha, groetjes Sylvana.

 2. Kees D

  “Het lastige van de StemWijzer is dat de stellingen heel zwart-wit zijn.” Chapeau.

 3. DENKtrol

  We missen haar helemaal niet.

 4. Anouk

  Dat ze totaal ongeschikt is gaat er maar niet in bij haar.
  Is er nu niemand in haar familie/kennissenkring die zoveel van haar houdt dat die zegt; Syl, laat je opnemen en behandelen. Het kan nog weer goed komen met je.

  Schijnbaar heeft ze zo iemand niet; dus we gaan waarschijnlijk nog hele schrijnende en gênante situatiesmet haar meemaken.

  Heb vooral medelijden met haar kinderen.

 5. Edrij Druiventak

  Hopelijk wordt zij in maart onze nieuwe premier .Gerechtigheid voor vrouwen en minderheden .

 6. Bart M.

  “omdat er nog oude standpunten van haar partij in staan” Dat maakt mevrouw zo veranderlijk als het weer, niet op stemmen dus, ze weet vandaag niet meer wat ze gisteren gedaan of gezegd heeft.

 7. BBcee

  november 2017 komt ze zeker weer terug, als de pepernootjes weer in winkel liggen en een man met paard arriveert.

  nee, eerst nog de Paashaas…

 8. Baszd meg!

  @Edrij Druiventak

  Kruip eens uit die slachtofferrol!

 9. Roelof

  Zeg, beste MC, mag de reactie van Anonymous 23:15 hier van af?

  Pak de verantwoordelijkheid!

 10. Kees D

  Goed aangepakt, Roelof. Fijne dag!

 11. Roelof

  Dank Kees, en dank MC voor het verwijderen!

 12. Kaaskijker

  Edrij Druiventak, uw naam is een pseudo-Suri pseudoniem he? Druiventak is geen achternaam. Druiven groeien aan ranken.

  “Je bent voor of tegen. Soms vragen dingen gewoon om nuance.”
  Hey, Sylvana Simons blijkt na de blunder nu ineens wel te weten wat nuance is.

 13. Anouk Smullers

  Je bent voor of tegen. Ik ben voor. Madam Simons is een topwijf. Een chick met ballen. Zouden er meer van moeten zijn. Helaas sta ik daar alleen in.

 14. Jaap Legede

  Dan moeten die ballen zeker het complete gemis aan inhoud en hersencellen goedmaken. Ik zie het niet in die dame. Altijd maar op de achterste benen en never nooit constructief, verbindend.

 15. Kees de Chinees

  @Kaaskijker

  Je wilt toch niet beweren dat alle achternamen zich aan de regels der logica houden? De achternaam Druiventak bestaat wel degelijk.

  http://www.cbgfamilienamen.nl/nfb/detail_naam.php?gba_lcnaam=druiventak&gba_naam=Druiventak&nfd_naam=&operator=eq&taal=

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.