Sybrand Buma bedankt MAX voor heerlijke pasta

Het bezoek van Sybrand Buma aan het NPO 1-programma Tijd voor MAX is de CDA-leider erg goed bevallen. Hij bedankt het team van Omroep MAX voor de gastvrijheid én voor de heerlijke pasta die Sandra Ysbrandy voor hem kookte. Dat laat hij weten op Twitter. Tijd voor MAX is het oergezellige programma dat Martine van Os en Sybrand Niessen elke dag om vijf uur aan elkaar praten. De gasten worden in de watten gelegd met verrassingsfilmpjes en met lekkere voedingswaren.

Buma kreeg een Italiaanse maaltijd voorgeschoteld. “Het was een leuke uitzending. Veel dank voor de gastvrijheid Sandra Ysbrandy, dank voor de heerlijke pasta“, aldus Buma, die nog opmerkt dat Sybrand Niessen dezelfde voornaam als hijzelf heeft.

Het verrassingsfilmpje voor Buma kwam van VVD-coryfee Hans Wiegel. “De provincie waar jij ook zo veel van houdt. De eerste keer toen we elkaar ontmoetten, was het toen ik Commissaris van de Koningin was. Ik was met mijn vrouw uitgenodigd door jouw ouders om daar te komen eten“, vertelde Wiegel.

Hij vervolgde zijn anekdote: “Ik hoorde later dat je de tafel hebt helpen dekken, maar niet mocht mee-eten. Ouderwetse opvoeding. Toen we belden, deed je deur open en ik zag het meteen: dat moet een pienter ventje zijn. Dat is ook altijd zo gebleven. Je bent een bijzondere fractievoorzitter. Het CDA zal wel de derde partij worden, denk ik. Het gaat je om de inhoud, je doet het in stijl en er zit geen flauwekul omheen. Kortom: ik heb veel respect voor je.”

Buma: “Dat respect is wederzijds. Het is heel grappig. Het is helemaal waar. Mijn ouders nodigden gasten echt uit om te dineren. Dan werd ook de Commissaris van de Koningin wel uitgenodigd. Mijn taak was om de deur open te maken, nog een paar dingen en niet mee te eten. Ik vond het spannend, want Hans Wiegel was echt een bekende Nederlander. In mijn herinneringen was dat een bijzondere gebeurtenis. Leuk dat hij het zich ook herinnert.”

Vanochtend was Buma te gast in het WNL-programma Goedemorgen Nederland. Daar kreeg hij geen pasta.

Foto: MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen