SBS 6 week voor verkiezingen met grote politieke show

Geplaatst op Thu 09 Feb 2017 om 13:09

SBS 6 komt op woensdag 8 maart, een week voor de Tweede Kamerverkiezingen, met een twee uur durende live-uitzending waarin de kloof tussen de burger en de politiek moet worden overbrugd. Dat heeft de tv-zender laten weten. In Stem van Nederland worden de belangrijkste thema’s door vijf SBS 6-gezichten besproken met de mensen in het land. De BN’ers leggen vervolgens de vragen die er spelen aan de lijsttrekkers van de politieke partijen voor.

Maurice de Hond heeft in opdracht van Hart van Nederland onderzocht wat voor de burgers de vijf belangrijkste thema’s zijn met het oog op de verkiezingen van 15 maart. Dat bleken criminaliteit, immigratie, gezondheidszorg, ouderenzorg en sociale zekerheid te zijn.

Elk thema wordt ‘geadopteerd’ door een bekend SBS 6-gezicht: Lucille Werner (criminaliteit), André van der Toorn (immigratie), Patty Brard (gezondheidszorg), Rob Geus (ouderenzorg) en Kees Tol (sociale zekerheid).

Het zijn onderwerpen die hen nauw aan het hart liggen en hierover gaan ze in gesprek met mensen die op dit gebied dagelijks de gevolgen van het beleid uit Den Haag voelen“, aldus SBS. “Met alle vragen en opinies die hen dit oplevert, richten ze zich vervolgens tot de vertegenwoordigers van de politieke partijen.”

Lukt het de SBS6-gezichten om de kloof te dichten en verandert dit iets aan het stemgedrag van de mensen in de studio en van de kijker thuis? Wat is straks de Stem van Nederland?

De uitzending wordt gepresenteerd door Sandra Schuurhof, Marlayne Sahupala en Selma van Dijk.

Stem van Nederland wordt gemaakt door de redactie van Hart van Nederland (SBS Productions).

Foto: SBS
16 Reacties op “SBS 6 week voor verkiezingen met grote politieke show”


 1. Hans

  DIT is nou SBS!!

 2. Arjan

  slim

 3. Henk

  slim, heel slim programma en de opzet voor deze doelgroep!

 4. Rick

  Voor de PV V kiezers! Slim!

 5. Jelle

  Het beslissende verkiezingsdebat, schat ik zo in.

 6. Mediaprak

  Wat een wereld idee. Lek is nog lang niet boven. Zinkend schip.

 7. kees

  WTF die drie op deze foto hebben het gezamenlijke IQ van de buitentemperatuur.

 8. lvs2015

  Ach ach… weer een ‘politiek’ showtje die voor maar 1 doel van nut is, en wel de tv zender zelf en de zendmanager die gewoon willen meeliften op het “de verkiezingen komen er aan dus iedereen iets met de politiek gaan doen = debatten.debatten uurtjes,programma vergelijkingen van politieke partijen,standpunten van politieke partijen,1 op 1 met lijsttrekkers etc.etc.” En het belangrijkste is misschien wel damage controle voor Maurice De Hond die met zijn voorspellingen nu al jaren er elke keer er naast zit en telkens toch weer opgevoerd wordt als opiniepeiler door de media. (waarom? “ons kent ons”weer?) Kortom 1 groot gekleurd geheel voor eigen belang en niet zo zeer de kijkersbelang want de mensen zitten niet te wachten op een zoveelste showtje die onderzoekt waarom mensen iets vinden of doen maar willen nu eens een showtje zien waar men aangeeft hoe men de problemen gaat aanpakken en dan niet in theorie alleen, maar gewoon vanaf het moment dat wij een nieuw kabinet hebben. Dat willen we horen. Oplossingen voor de praktijk en als de harde hand niet kan hoe men de wetten dan gaat aanpassen omdat te realiseren i.p.v. dat die zelfde wetten daders juist gaan beschermen van enige rechtsvervolging.

 9. Mark

  Kees Tol en Rob Geus en politiek in één zin. :P Zie je ze al voor je al politici. Die andere 3 zie ik zo in de Tweede Kamer. Patty Brard als de nieuwe Le Pen. ;)

 10. Anonymous

  RTL fans zullen dit niet leuk vinden, maar rtl zakt steeds verder in.

  Altijd dezelfde rommel, en bejaarde presentatoren, sbs wordt beter.
  Heb niet dit opdring promo’s van Natuurlijk rtl4 enz…

  Ze kunnen niet eens een normaal een ochtend programma maken.

 11. Hans

  Uiteraard gaan ze de kloof niet dichten. Beetje jammer dat er niet eens naar andere deskundigen word gekeken. Dan alleen de bekende tv deskundigen zoals Maurice de Hond.

 12. Edwin

  Ondanks dat ik de BNers namen wat treurig vind, is het idee erg goed en past het prima in het profiel van SBS.

 13. Sven L.

  Goede move van SBS. Al is het maar om het collectieve beklag een gezicht/naam te geven, veel verder zal deze show niet komen. Lost niets op. Behalve je hart luchten.

 14. Anonymous

  Alleen dat rijtje presentatoren wat er weer aan meegewerkt is echt weer zo slecht bedacht. Dat kan men alleen bij SBS6 bedenken. Het wordt tijd dat ze de zender eens flink aanpakken en zorgen dat hij urgenter wordt om naar te kijken. Alleen dan heeft een programma als dit zin. Nu hadden ze zich het geld beter kunnen besparen en ergens anders aan kunnen uitgeven.

  Laten ze allereerst Hart van Nederland eens urgenter maken en uitbreiden.
  7 dagen per week. 2x per dag! In de vooravond en om 22.30u. Een uur lang.
  Met nieuws, regio, show, crime, sport, royalty en Piets Weer.
  In een zelfde setting als ze nu bij Boulevard doen. Centrale presentatie: de dames van Hart van Nederland. (Aangevuld met Renate en nog 2 nieuwe presentatrices) Voor de verschillende onderdelen schuiven gedurende de uitzending verschillende deskundigen aan en zijn reportages en live schakelingen. Het programma gaat meer over op het nieuws brengen en daarna duiden. De mening van de mensen op straat en het gesprek van de dag wordt een belangrijke peiler in het programma. Het programma begint elke keer met een voor aankondiging van de presentatrices waarna eerst een mannelijke presentator het belangrijkste nieuws van de dag brengt. Daarna wordt als eerst hierover nagesproken. Daarna volgen de andere eerder genoemde items die wel worden gebracht door de centrale presentatrices.

 15. Anonymous

  Zeg onder een steen levende hierboven. HvN is 7 dagen per week en behalve het weekend 2x per dag

 16. Anonymous

  @13.08 Dat klopt! Wat wil je er mee zeggen?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.