SBS 6 week voor verkiezingen met grote politieke show

SBS 6 komt op woensdag 8 maart, een week voor de Tweede Kamerverkiezingen, met een twee uur durende live-uitzending waarin de kloof tussen de burger en de politiek moet worden overbrugd. Dat heeft de tv-zender laten weten. In Stem van Nederland worden de belangrijkste thema’s door vijf SBS 6-gezichten besproken met de mensen in het land. De BN’ers leggen vervolgens de vragen die er spelen aan de lijsttrekkers van de politieke partijen voor.

Maurice de Hond heeft in opdracht van Hart van Nederland onderzocht wat voor de burgers de vijf belangrijkste thema’s zijn met het oog op de verkiezingen van 15 maart. Dat bleken criminaliteit, immigratie, gezondheidszorg, ouderenzorg en sociale zekerheid te zijn.

Elk thema wordt ‘geadopteerd’ door een bekend SBS 6-gezicht: Lucille Werner (criminaliteit), André van der Toorn (immigratie), Patty Brard (gezondheidszorg), Rob Geus (ouderenzorg) en Kees Tol (sociale zekerheid).

Het zijn onderwerpen die hen nauw aan het hart liggen en hierover gaan ze in gesprek met mensen die op dit gebied dagelijks de gevolgen van het beleid uit Den Haag voelen“, aldus SBS. “Met alle vragen en opinies die hen dit oplevert, richten ze zich vervolgens tot de vertegenwoordigers van de politieke partijen.”

Lukt het de SBS6-gezichten om de kloof te dichten en verandert dit iets aan het stemgedrag van de mensen in de studio en van de kijker thuis? Wat is straks de Stem van Nederland?

De uitzending wordt gepresenteerd door Sandra Schuurhof, Marlayne Sahupala en Selma van Dijk.

Stem van Nederland wordt gemaakt door de redactie van Hart van Nederland (SBS Productions).

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen