SBS 6-ster: ’Tv-kijker wil niet alleen jonge chickies zien’

Gallyon van Vessem maakt zich geen zorgen over haar toekomst in de tv-wereld nu ze al 48 jaar is. Dat zegt de presentatrice van het SBS 6-programma Hart van Nederland in De Telegraaf. Het is een publiek geheim dat tv-bazen hun presentatrices het liefst jong en slank zien. “Juist vrouwen binnen tv-land en in de media in het algemeen, moeten oppassen elkaar niet gek te maken. Ik pas geen maatje 36 meer, loop niet als een jonge hinde de trap op en dat kan ik accepteren van mezelf.

Volgens Van Vessem accepteert de kijker dat ook van zichzelf. “Bovendien moet je er niet van uitgaan dat elke kijker alleen maar op jonge chickies zit te wachten. Autoriteit geldt, wat dat betreft kunnen we leren van Amerikanen, die zijn trots op hun anchors. Die gaan echt lang mee en worden juist als autoriteit beschouwd wanneer ze ouder worden.”

De presentatrice peinst er niet over om weer naar maatje 36 te gaan. “Ik heb een diepgewortelde hekel aan sporten, en lijnen heb ik opgegeven. Hou op met die gojibessen, waar is m’n chocola!”

Ik hoop nog heel lang te presenteren. Verder wil ik Stuif es in terug op televisie. Wat is dat toch voor nonsens dat dat soort shows er niet meer zijn voor kinderen?! Ja ik geniet nog elke dag van mijn werk. Knappe jongen die mij van die buis af haalt!“, besluit ze in de krant (via Blendle).

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen