SBS 6-ster Roy Donders niet teleurgesteld in RTL 5

Geplaatst op Wed 08 Feb 2017 om 14:05

SBS 6-realityster Roy Donders is niet teleurgesteld in RTL 5, hoewel die zender hem vorig jaar aan de kant zette omdat hij een te oud kijkerspubliek trok. Dat zegt de Brabantse stylist vandaag in De Telegraaf. Na vier seizoenen verhuisde de Donders-soap vorig jaar van RTL 5 naar SBS 6. “Ik vond het superleuk en ik had het niet willen missen. Maar toen het was afgelopen dacht ik alleen: dan niet. Ik was niet super teleurgesteld. RTL wilde een andere kant op, naar een iets jonger publiek.

RTL 5 verdient vooral geld aan jonge kijkers. “Terwijl ik juist goed scoor bij huismoeders, bij gezinnen met kinderen. SBS 6 is een logische volgende stap.

Het tweede SBS 6-seizoen van de Donders-soap begint vrijdag. “We gaan door waar we zijn opgehouden. Ik wil in Duitsland graag optreden in het zondagochtendprogramma Immer wieder Sonntags van de ARD. Dat is vorig seizoen niet gelukt, maar nu gaat het gebeuren, ergens in maart.

Of hij niet bang is dat SBS 6 er straks ook mee stopt? “Daar ben helemaal niet mee bezig. Misschien ben ik straks zelf wel klaar met het programma. Ik kijk eigenlijk nooit verder dan een week vooruit, ik weet niet hoe mijn leven gaat lopen.

Het Telegraaf-interview met Roy Donders kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
13 Reacties op “SBS 6-ster Roy Donders niet teleurgesteld in RTL 5”


 1. De echte Kirth Gersen

  Wat een vertklep!

 2. Renate

  Komt hier nog een 2e seizoen van op SBS? Daar begrijp ik geen moer van. Super lage kijkcijfers

 3. Carl

  Lekkere man die Roy. Ik wil zijn sp-e-rma inslikken en zijn diarree anusje schoonlikken.

 4. Annoniemus

  Heeft wel een poffertjes hoofd zeg brrr.

 5. T.E.D.

  @ Renate

  Roy Donders doet het vast voor ‘weinig’ (zo blijft die lekker in de picture en onder de aandacht), het zal sbs6 dus niet de hele wereld kosten,vandaar dat het op de buis blijft!

 6. Peter en Luc

  Roy is voor SBS een bewuste keuze, wij hebben gekeken naar het juiste tijdslot, het format is aangepast wat de kijkcijfers zal doen stijgen.

 7. Jroen

  Serieus.. Jonge kijkers.. Ja en dan vooral Oude zak Peter Jan Rens een soap geven..

 8. X

  RTL begrijpt er werkelijk niks van. Jonge kijkers bestaan niet. Ja onder de 16 misschien maar daarboven pak em beet tot30-35 jaar kijken geen lineaire tv.

 9. Frits

  Hartstikke fijn. Misschien 2weken te vroeg

 10. Peter030

  RTL 5 wil een jonger publiek en komt dan met Peter Jan Rens aanzetten. Hier klopt iets niet…

 11. Jawie

  Doe maar naar Duitsland. Verdiend veel beter joh. Vast goed voor je ontwikkeling. Ik zou gaan. Rudi kon het ook. En Linda. Gaan met die banaan. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

 12. Anonymous

  De kijkers zijn er klaar mee en het bedrijf van de zender waar het nu staat heeft geen verstand van programmeren.

 13. Anonymous

  Roy is wel erg dik en lelijk, en heeft niks te vertellen, ach commerciele omroep he, rotzooi.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.