SBS 6 gaat Heleen van Royen-documentaire uitzenden

SBS 6 gaat de veelgeprezen Heleen van Royen-documentaire Het Doet Zo Zeer uitzenden als tv-reeks. De uitzendingen beginnen aan het eind van dit jaar. Dat heeft de schrijfster bekendgemaakt. In Het Doet Zo Zeer volgt Van Royen een jaar lang haar eigen moeder, bij wie beginnende dementie is vastgesteld. Gaandeweg verliest ze de vrouw die haar heeft grootgebracht en waar ze zo veel van houdt. De film is binnenkort te zien in meerdere bioscopen verspreid door het land.

Later dit jaar volgt de documentaire op het massamedium televisie. Dat de tv-zender er een serie van maakt, doet volgens Van Royen geen afbreuk aan haar film. “Het materiaal leent zich juist voor een serie, bij de reclame kan je je neus snuiten of je lachtranen wegvegen.”

Van Royen begrijpt het als mensen liever geen reclame voorgeschoteld krijgen tijdens dit soort gevoelige documentaire. “Je mag natuurlijk ook naar de bioscoop, alles mag!

De schrijfster is niet de enige die het verwijt krijgt iets te commercieel te gaan. Zo wordt Kluun bespot omdat zijn nieuwste roman DJ in de Jumbo ligt. Van Royen: “In Jumbo komen meer mensen dan in boekhandels. Er zijn ook meer Jumbo’s dan boekhandels. Niet in Jumbo liggen is pas erg.”

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen