SBS 6 gaat Heleen van Royen-documentaire uitzenden

Geplaatst op Mon 13 Feb 2017 om 10:01

SBS 6 gaat de veelgeprezen Heleen van Royen-documentaire Het Doet Zo Zeer uitzenden als tv-reeks. De uitzendingen beginnen aan het eind van dit jaar. Dat heeft de schrijfster bekendgemaakt. In Het Doet Zo Zeer volgt Van Royen een jaar lang haar eigen moeder, bij wie beginnende dementie is vastgesteld. Gaandeweg verliest ze de vrouw die haar heeft grootgebracht en waar ze zo veel van houdt. De film is binnenkort te zien in meerdere bioscopen verspreid door het land.

Later dit jaar volgt de documentaire op het massamedium televisie. Dat de tv-zender er een serie van maakt, doet volgens Van Royen geen afbreuk aan haar film. “Het materiaal leent zich juist voor een serie, bij de reclame kan je je neus snuiten of je lachtranen wegvegen.”

Van Royen begrijpt het als mensen liever geen reclame voorgeschoteld krijgen tijdens dit soort gevoelige documentaire. “Je mag natuurlijk ook naar de bioscoop, alles mag!

De schrijfster is niet de enige die het verwijt krijgt iets te commercieel te gaan. Zo wordt Kluun bespot omdat zijn nieuwste roman DJ in de Jumbo ligt. Van Royen: “In Jumbo komen meer mensen dan in boekhandels. Er zijn ook meer Jumbo’s dan boekhandels. Niet in Jumbo liggen is pas erg.”

Foto: RTL
15 Reacties op “SBS 6 gaat Heleen van Royen-documentaire uitzenden”


 1. zzzzzzz.......

  walgelijk…je demente moeder GEBRUIKEN narcist

 2. DOEI

  Wat is die Heleen een erge vrouw. Dat ze haar moeder gebruikt (misbruikt) voor eigen commercieel belang. Ze is waarschijnlijk heel goed en lief voor haar moeder maar waarom moeten wij dat allemaal weten. En wil haar moeder dit allemaal wel? Is die ergens naar gevraagd?

 3. Anouk

  Hier hangt een hele vieze lucht omheen, want hoe integer en oprecht is die hele mevr. van Royen?
  Niet zo heel, denk ik.
  Waarschijnlijk geïnspireerd door (de wel zuivere) Hugo Borst, dacht ze; héé; ik heb ook een demente en aftakelende moeder… gauw een graantje meepikken nu het nog kan.

 4. heleentje

  te triest voor woorden, dat je moeder alzheimer heeft is erg, maar dat hoeft heel Nederland toch niet te weten
  Dit wordt wel heel erg uitgemolken. mijn vader is ook aan altzheimer overleden, maar dit is iets wat je als famlie samen deelt en niet met de hele wereld
  Vieze selfies on line zetten en dan nu ineens de zielige dochter uithangen, wat een hypocriet ben je toch, komt je allemaal wel heel erg goed uit nu, als liefhebbende dochter doe je dit je moeder niet aan, zelfs niet als ze er het besef niet meer helemaal voor heeft
  bah, profiteuse, ga je toch lekker met je toyboy op een andere manier in de kijkerd zetten, smerig selfie maakster

 5. Chiel

  @heleentje, en alle andere 34 docu’s dan die er over het onderwerp zijn gemaakt? Waarom zou ze het niet mogen doen, omdat het haar eigen moeder is?

 6. Roomtaart

  Anouk

  Hugo borst zuiver ?
  behalve datie er uitziet als een prullebak
  Begon deze man pas te zeuren over de zorg toen zIjn eigen moeder er onder leed
  En omdatie zogenaamd bner is die net zo slap over voetbal lu lt als de voetbal inside mensen krijg je ineens meer platform om de ijdeltuit uit te lopen hangen

  Zeer hypocriet pas zeuren als het jezelf raakt

 7. Anouk

  @Roomtaart; misschien heb je gelijk, maar op mij maakt Hugo altijd een oprechte indruk; dat wat ie over voetbal zegt en vindt, kijk ik nooit naar.
  Misschien kletst die daar wel uit zijn nek, maar dat hoort toch bij dat voetbal? ;-)

 8. Vincent

  @Heleentje… Niet zo zuur! Is een mooie ducu, dat gezien mag worden. ook vanuit het oogpunt Heleen. Niks mis mee.

 9. DOEI

  …..een ducu dat gezien mag worden …….. .??

 10. Mevrouw van ter Vis

  Waarom komt er een documentaire op TV over en vrouw die zo’n afgrijselijk hypomaan monster heeft moeten baren.
  Kusjes.

 11. Dominee Bonk

  Dit is de hel op aarde, weer iets van die van God los zijnde Heleen van Royen. Is dan werkelijk alle beschaving in deze dwergstaat verdwenen? De geest is hier uit de fles, schepselen zoals Heleen van Royen zijn door de duivel bezeten en van God los. Amen

 12. Mark

  Ze doet het dus voor het geld. SBS weer een paar ton geboden. Als ze het nu maar op een normaal tijdstip uitzenden. Dus niet op een vrijdag of zaterdag en ook niet zondag op de plek van Reportage. Zoiets leent zich perfect voor door de week op een woensdag: human interest avond van maken.

 13. Bonka ik ben de schoondochter van de moeder van dominee Bonk

  Wie wil een documentaire over mijn demente schoonmoeder maken? Zelf ben ik plasseks deskundige

 14. Selectieve Verontwaardiging

  Grappig om hier al de negatieve hypocriete meninkjes te lezen.

  Als dit door de Staats TV met 10 minuten Ster reclame (exclusief het belastinggeld) voor en na de docu wordt uitgezonden dan vindt dit soort selectief verontwaardigde typetjes het wel goed. Brrrrrrrrrrrrrrrrrrr

 15. Selectieve Verontwaardiging

  Wat ben ik toch ook een sneu figuur.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.