RTL Z verwart Donald Trump met Donald Duck

Ronald Koopman, presentator bij RTL Z, heeft zich op komische wijze versproken tijdens een live-uitzending op de zender. Hij noemde de nieuwe Amerikaanse president niet Donald Trump, maar Donald Duck. Dat was te zien in de uitzending op RTL Z. Koopman tegen verslaggever Fons Lambie: “Er wordt natuurlijk ook gesproken over Donald Duck. Ehhh, Donald Trump, bedoel ik. Ha ha. Misschien ook wel over Donald Duck, maar in elk geval over Donald Trump. Zijn ze nerveus daar?

Koopman vergiste zich vermoedelijk, omdat de president en de stripeend dezelfde voornaam delen en beide een grote naamsbekendheid genieten. De verschillen zijn echter ook groot. Zo is Donald Duck absoluut geen boze witte man, schreef NRC Handelsblad onlangs.

Volgens het NRC lijkt Donald Duck niet op de mensen die Trump vertegenwoordigt. “Hij is wel regelmatig boos, maar nooit zo bitter als de Amerikaanse angry white man.

Weliswaar houdt Donald Duck net als de boze witte man van het Amerikaanse platteland, “maar komt na een bezoekje aan de boerderij van oma Duck, altijd weer graag terug in Duckstad.

Bovendien is Duck geen racist, aldus NRC. “En een patriot evenmin – het land waarin de Ducks wonen is non-descript.

Hij is weliswaar wit, boos en woerd, maar een angry white man is hij niet.

Het fragment van RTL Z kunt u onderstaand bekijken:

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen